speltips_skribent

Speltips 7/12 Austria Wien – AEK Athen: Ett defensivt grekiskt lag

AEK Athen är enbart ett poäng ifrån ett avancemang och vidare spel i Europa League. Lyckas de med bedriften att minst spela oavgjort?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Vi fortsätter att investera i de grekiska lagen, där mönstret är sig likt match efter match. AEK Athen behöver minst plocka ett poäng mot Austria Wien, då är man tillsammans med Milan klara för spel i slutspelet.

Den grekiska klubben kommer med största sannolikhet att gå för det oavgjorda resultatet. Det är givetvis inte allt för svårt att räkna ut med tanke på att det resultatet räcker till ett avancemang, men vi har en känsla av att grekerna ger upp offensiven helt i det här mötet. De har en stark tro på sin defensiven, det har generellt de flesta klubbarna i Grekland, och det med all rätt.

AEK Athen har enbart släppt in sju mål i ligaspelet så här långt. Det är ett snitt på 0,54 insläppta/match. I Europa League-gruppspelet har man hittills släppt in fem mål, och vi har en intressant tes kring dem de fem målen. När AEK Athen är tvungna att gå framåt, kan de precis som vilket annat lag som helst släppa in mål, men har de bestämt sig för att hålla nollan, och enbart fokuserar på den uppgiften, ja då är de bevisligen svåra att få hål på. Låt oss lyfta fram ett exempel;

I mötet mot Milan hade man på förhand redan bestämt sig för att ett poäng är ett bra resultat. Då spelade man 0-0 mot Milan två gånger om. Sedan förstod man att man var tvungna att plocka trepoängare också, och då fokuserade man istället på att göra detta mot Austria Wien och Rijeka, i samband med det noterades man även för baklängesmål.

Målsnålt möte?

Vid seger på torsdagen går Austria Wien vidare till slutspelet. De har inte direkt något att förlora men lär inte blottlägga försvaret i inledningen på matchen. Vi är inne på att de inleder avvaktande, de kommer att ha ett stort bollinnehav och kommer därför per automatik ha känslan av kontroll i det här mötet.

Ju längre matchen löper, så kommer vi med största sannolikhet att se ett hemmalag som satsar framåt. Och just i detta momentet, har vi en känsla av att AEK Athen inte alls kommer att fokusera på omställningarna, utan snarare lägga all fokus på att man hela tiden är organiserade.

I ligaspelet där motståndet är betydligt sämre i Grekland, har AEK Athen enbart mäktat med 19 mål efter 13 spelade matcher. Värt att lyfta fram i samband med detta är det faktum att de är ligaledare. Det hör onekligen inte till vanligheterna att en ligaledare gör så få mål. Det är med andra ord fokus på defensiven.

Därför tycker vi underspelet är mycket intressant här. Under 2,5 mål i matchen betalar 2,00 x degen – och klickas in hos NordicBet!

Rygga ditt spel hos NordicBet – få 1000kr i bonus + 250kr riskfritt!  ”betting-link”

Få 1kg julgodis hemskickat till brevlådan – hos ComeOn

Du får 1kg julgodis + 500kr att spela för – vid en insättning av endast 100kr. Den fantastiska dealen hittar ni hos ComeOn. Godiset skickas hem till er brevlåda inom fem dagar.
Jag vill ha 1kg julgodis.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
Odds: 2,00
Bolag: NordicBet (1000kr bonus + 250kr riskfritt spel)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll