speltips_skribent

Speltips 14/9 Real Sociedad – Rosenborg: Klasskillnad!

Real Sociedad går från klarhet till klarhet och i ligaspelet har man dessutom inlett med tre raka segrar. Rosenborg steget för litet?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Oj vad intressanta Real Sociedad ser ut i år. Vi som följt La Liga sedan ett tid tillbaka kanske möjligtvis tänker på säsongen 02/03 när Real Sociedad utmanade Real Madrid om en ligatitel. Då med turken Nihat och serben Kovacevic i spetsen. I det nutida Real Sociedad finns också mängder av intressanta lirare, och den riktiga prövningen blir i helgen när man tar sig an Real Madrid på Estadio Anoeta. Slår man de vita marängarna, då har vi verkligen fått teorin bekräftad.

Men nu är det fokus på Real Sociedad och deras motståndare, norska Rosenborg. Som vi tidigare var inne på har man inlett La Liga på bästa möjliga sätt – med tre raka segrar. Och vi är övertygade om att man är klasser bättre än torsdagens motståndare. Speciellt med tanke på att man lirar på Estadio Anoeta, det är en plats Sociedad sällan tappar poäng mot sämre motstånd på. Med all respekt för Rosenborg.

Rosenborg toppar till vardags den norska ligan men det är inte direkt någon nyhet. Man har vunnit ligan två år i rad och en tredje ligger nära till hands nu när vi närmar oss slutet av spel i den ligan. Rosenborg får utöver Real Sociedad spela mot Vardar Skopje och ryska Zenit St Petersburg i Grupp L. Avancemang lär det därför inte bli, men det lär bli en fight om tredje platsen, mellan Rosenborg och Vardar.

Vi är inne på att det blir en komfortabel trepoängare för spanjorerna under torsdagskvällen. Rosenborg kommer att spela defensivt och försöka minska ytorna för Sociedads del, men spanska fotbollslag är experter på att luckra upp försvar, och det lär inte dröja allt för länge innan man stänker dit ledningsmålet.

Asianmarknaden intressant

Real Sociedad har efter tre omgångar gjort flest mål i La Liga, hela 10 stycken. Offensiven fungerar med andra ord alldeles utmärkt, och utöver det faktum att man är riktigt formstarka, så har man också en riktigt bred trupp. I segermatchen mot Deportivo i helgen hade man Diego Llorente, Sergio Canales och Carlos Vela på bänken – alla tre blev inbytta i den kampen och Llorente satte dessutom dit ledningsmålet för Sociedad. Styrkebesked? Helt klart.

Vi är därför helt övertygade om att spanjorerna löser en seger någorlunda enkelt här. Rosenborg har matchats mot ett annat typ av motstånd under hela säsongen, och när höjs svårighetsgraden något enormt.

Vi är därför inne på att Real Sociedad löser en seger med minst två mål i det här mötet. Med tanke på att man har så pass många spelare som befinner sig i bra form, så plockar vi ut ett spel från asianmarknaden, där vi hittat ett riktigt fint odds.

Vi klickar in Real Sociedad (-1,5 asian handicap) till fina 1,90 x slanten hos spelbolaget 888sport. Dagens bästa spel? Stort lycka till vid rygg.

Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Hämta din bonus hos Ladbrokes – 100% upp till 1000kr

Ladbrokes bjuder nya kunder på en 100-procentig välkomstbonus, upp till 1000kr. Släng in en tusenlapp och få 2000kr att spela för.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Real Sociedad (-1,5 asian handicap)
Odds: 1,90
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 21:05
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll