speltips_skribent

Speltips 14/11 Ryssland – Spanien: Värdnationen sätts på prov

Ryssland har valt allra tuffaste motstånd i sin förberedelse inför VM, förlust mot Argentina senast – och på tisdagen ställs de mot Spanien.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Ryssland stod för en fin insats i förlustmatchen mot Argentina och avväpnade Lionel Messi & Co på ett mycket effektivt sätt. Det dröjde fram tills i den 86:e matchminuten för att till slut få ett avgörande, då Sergio Aguero klev fram och satte dit 1-0.

Sett till över 90 minuter, stod Ryssland för en mycket bra insats rent kollektivt. Det ska de helt klart ta med sig inför tisdagens möte mot Spanien – men även till Ryssland i VM. Ryssland är ett oerhört organiserat lag med en stark defensiv. Fallet är faktiskt sådant att backlinjen består mestadels av CSKA Moskva-lirare, samtidigt som offensiven präglas av en Zenit-offensiv. Helt klart en intressant detalj, där mönstret faktiskt varit likadant tidigare.

Vi anser Ryssland vara en outsider i världsmästerskapet. Man agerar värd, och kan göra det krångligt även för de största nationerna. Det ska därför bli mycket intressant att se hur Spanien tar sig an uppgiften. Vi utgår från att man fortsätter på den inslagna vägen och jobbar med att bollinnehavet på sådant effektiv sätt bara Spanien kan. Sedan finns det mycket kreativitet på banan, där en viss spanjor sticker ut mer än andra i skrivande stund – Isco. Han stod för en bra insats i segermatchen mot Costa Rica och vi kan utgå från att han startar tisdagens möte också.

Spanien är onekligen tillbaka – om de ens varit borta – till storhetstiden igen. Tillsammans med Brasilien och Tyskland är de dem givna favoriterna till att vinna hela VM. VM-kvalet var en indikation på det, helt klart. Man bekräftade onekligen att man var steget större än Italien i den här gruppen.

Jämn kamp?

Matchen kommer att gå av stapeln i Saint Petersburg, på Rysslands västkust och förvänta er åtminstone något minusgrad här. Möjligtvis landar det på plus för Spaniens skull men med tanke på att det är så nära kusten tenderar det att bli riktigt kallt i Saint Petersburg. Det är därför inte så konstigt att många lag upplever problem i att spela i Ryssland, vilket givetvis är en stor fördel för ryssarna. Det skiljer trots allt nästan 20 grader mellan exempelvis Madrid och Saint Petersburg.

Dock ska givetvis Spanien fortsatt vara stora favoriter inför tisdagens möte. Man har ett helt otroligt lag och har en världsklasspelare på varje position – och det är heller ingen överdrift när man formulera sig på det viset.

Vi har dock en känsla av att Ryssland kan få utdelning i offensiv väg också. Man blev som sagt nollade mot Argentina senast, men hade ett par vassa målchanser som kunde ha resulterat i ett mål – den utdelningen tror vi man får mot Spanien istället. Ryssland bjuder dessutom alltid upp till kamp, det finns en unik stolthet i det landet – och kvalitén på fotbollen ska inte glömmas bort.

Att båda nationerna noteras för minst ett mål blir därför vårt speltips här. BLGM – Ja klickas in till höga 2,10 x insatsen.

Rygga ditt spel hos ComeOn – få 3000kr i bonus!  ”betting-link”

Löjligt stor bonus hos LeoVegas – 50 000kr

Nummer ett när det gäller mobilcasino. LeoVegas erbjuder nya kunder en välkomstbonus på uppåt mot 50 000kr, uppdelat i fyra insättningar.
Gå med LeoVegas här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,10
Bolag: ComeOn (3000kr bonus)
Spelstopp: 19:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll