speltips_skribent

Speltips 13/8 Strasbourg – Lille: Bielsa har tagit över Lille!

Den karaktärsstarka fotbollstränaren Marcelo Bielsa har tagit över Lille, och fick en perfekt start på säsongen när man besegrade Nantes med 3-0.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Lille inledde säsongen på bästa tänkbara sätt när man besegrade Nantes med komfortabla 3-0. Det var inte enbart resultatet som var imponerande. Man spelade en riktigt fin fotboll och vann bland annat hörnkampen med 15-3 – vilket bekräftar den totala överlägsenheten i den kampen.

Bielsa är en fotbollstränare som är skräddarsydd för rollen som huvudtränare i Lille. Vi tror starkt på att han kommer åstadkomma fina resultat i klubben. Han har en förmåga att få snabb utdelning när han tar sig an nya uppdrag, och vi ser därför inte segern över Nantes som en tillfällighet, utan en start på en oerhört intressant säsong.

Lille är nu tillsammans med Bielsa i spetsen en outsider i Ligue 1. Klubben har tidigare haft fina år i Ligue 1 med topplaceringar, och känslan säger att man åtminstone tagit ett steg i rätt riktning när man anställde Bielsa. Dock ska man aldrig dra alldeles för stora slutsatser efter en match, men det är tydligt att klubben storsatsar i och med att man tagit in över tio nya spelare inför säsongstarten.

Strasbourg vann förra årets upplaga av Ligue 2 före bland annat Amiens och Troyes. Vi var dock förra helgen inne på hur stort steget är från Ligue 2-spel till spel i den högsta ligan och känslan säger (vilket spelbolagen också bekräftar) att Strasbourg får det tufft att stanna kvar i den högsta ligan. Man inledde dessutom ligaspelet med en 4-0-förlust mot Lyon, och vi tror därför Lille har en alldeles utmärkt chans till att plocka hem en trepoängare i den här kampen.

Vi väljer sida

Lille har plockat in hela 16(!) spelare inför säsongen, några av nyförvärven kommer nerifrån från den egna akademin. Men man har samtidigt plockat in ett par oerhört intressanta lirare som kommer närmst från spel i toppklubbar ute i Europa.

Ezequeil Ponce har bland annat plockats in från Roma. Det är en spelare som spås en lysande framtid och flytten till Lille kan visa sig vara det perfekta steget för argentinaren. Man har dessutom fått in den mycket lovande vänsterbacken Fodé Ballo-Touré från PSG. Lille har med andra ord mycket bra på gång, och i och med Bielsas entré i klubben, så tror vi åtminstone på en top 7-placering för Lille, den här säsongen.

Den fina starten har säkerligen givit spelarna ett stort självförtroende och bra starter tenderar att vara oerhört viktiga. De sätter oftast tonen för hur klubben kommer att prestera inför nästkommande uppgifter.

Strasbourg bör vara steget mindre i den här kampen och vi väljer därför att klicka in den raka tvåan från 1X2-marknaden. Vi bjuds på ett mycket generöst odds hos spelbolaget 888sport – och oddset 2,05 klickas in!

»  Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!

Odds på all svensk fotboll ner till division 5 – hos NordicBet

Spela på Allsvenskan och i princip alla serier enda ner till division 5 hos det svenska spelbolaget NordicBet. De bjuder dessutom på en oddsbonus, värde 1000kr + 250 i form av ett riskfritt spel.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 2,05
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 15:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll