speltips_skribent

Speltips 13/10 Espanyol – Levante: Målspelet klickas in till 2,10x

Äntligen! Ligafotbollen är tillbaka och mötet mellan Espanyol och Levante skjuter igång omgång åtta i La Liga.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Det skiljer enbart ett poäng mellan Espanyol och Levante inför omgång 8, där vi hittar Espanyol på en 14:e plats i tabellen – och Levante på en 10:e. Levante sticker ut en aning i och med att man är nykomling, och bland annat hunnit med att plocka poäng mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Man följde upp den bedriften med att spela oavgjort mot Valencia och besegra Real Sociedad i omgången efter. Väl där inför omgång sex var det därför inte konstigt att många var väldigt positiva till lagbygget. Men, sedan dess har det blivit två raka förluster i ligaspelet, mot Real Betis och mot ett krisdrabbat Alaves.

Det är med andra ord svårt att placera Levante idag. Inför säsongen var tongångarna positiva i och med att man var helt överlägsna i Segunda Divison. Man hade dessutom gjort ett par intressanta nyförvärv och det var många som var inne på att Levante inte behövde oroa sig för att åka ur direkt.

En 10:e placering i tabellen är inte direkt fy skam – snarare tvärtom. Men det gäller att inte hamna i någon längre svacka och vi tror landslagsuppehållet kom oerhört lägligt för Levantes del. Vi är därför inne på att man kommer ge Espanyol en ordentlig kamp på fredagskvällen. Det finns mycket kvalité i laget och det har man minst sagt bekräftat så här långt in på säsongen.

Känslan kring Espanyol-bygget är ungefär som vanligt vill vi påstå. Man kommer inte att åka ur La Liga, men man kommer heller inte att utmana lagen längre upp i tabellen. Man har hunnit med att spela oavgjort mot både Sevilla och Villarreal och bland annat slagit Deportivo med 4-1. Dock har man samtidigt förlorat mot Leganes på hemmaplan – och vi ser därför ett liknande mönster hos Espanyol som vi gör hos Levante – lite upp och ner.

Öppen tillställning?

Mötet mellan Espanyol och Levante känns därför inte helt överraskande vidöppet. Espanyol har gjort sex mål på sina två senaste hemmamatcher men samtidigt släppt in mål i samtliga tre matcher på RCDE Stadium. Det bekräftar onekligen att man har en bra offensiv, men att defensiven inte övertygar helt – man har oerhört svårt att neutralisera sitt motstånd, och vi är därför inne på att även Levante kommer att få möjligheter i det hör mötet.

Som vi tidigare var inne på har Levante förlorat två raka matcher, dessutom med målskillnaden 0-6. Därför säger känslan att vi kan vänta oss någon typ av motreaktion från Levantes sida i den här kampen. En Espanyol-seger ligger närmst till hands, men att de ska vinna och hålla nollan känns högst osannolikt med det försvaret – man har trots allt redan släppt in 11 mål i ligaspelet.

Ser vi tillbaka på tidigare möten mellan Espanyol och Levante så bekräftar siffrorna onekligen att det är vidöppet mellan dessa två lag. De sex senaste matcherna har slutat med att båda lagen noterats för minst ett mål. Förra säsongen vann lagen varsin match, och året innan spelade man oavgjort i båda kamperna.

Vi kommer därför att testa lyckan på målmarknaden i det här mötet. BLGM – Ja, spelas till höga 2,10 x insatsen hos spelbolaget BetHard. Stort lycka till vid rygg!

Rygga ditt spel hos BetHard – få 1250kr i bonus!  ”betting-link”

Gå med LeoVegas – trippla din första insättning

LeoVegas – som är rankade nummer ett i mobilen – bjuder alla nya kunder på en 200-procentig casinobonus. Trippla uppåt mot 4000kr – till 12 000kr.
Gå med LeoVegas här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,10
Bolag: BetHard (1250kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll