speltips_skribent

Speltips 13/10 Birmingham – Cardiff: Fint spelvärde på bortalaget!

Birmingham har fått en tuff start på säsongen och placerar sig under strecket – fortsätter formkurvan att peka neråt?

Twitter Facebook

250x250-LeoVegasSport-SE

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Cardiff spelade i Premier League säsongen 13/14 men lyckades inte hålla sig kvar i den högsta ligan i mer än ett år. Nedgraderingen var ett faktum samma säsong som man gjorde sina första Premier League-minuter, och istället var det fokus på att ladda om för spel i Championship igen. Väl här har man gjort det helt okej. I skrivande stund ser det dock ut som att Cardiff har planer på att återvända till högsta ligan – igen.

Cardiff City placerar sig på en första plats i tabellen och lyckats vinna sju av sina elva matcher. Det som sticker ut tycker vi är sättet man vinner matcherna på. Man är oerhört stabila i sina resultat, och med en kombination av ett bra försvarsspel och en offensiv som fungerar har man lyckats studsa upp på en första plats.

Hemmalaget har redan hunnit med att besegra tre av top 7-lagen i tabellen, och det är en indikation på att deras spelidé fungerar mot samtliga motståndare i ligan. Man får ut väldigt mycket av den enkla fotbollen man spelar, och vi tror därför på en fortsatt positiv trend för Cardiff City – speciellt med tanke på att man gästar Championships mesta formsvaga gäng på fredagskvällen. 

Birmingham har enbart lyckats vinna en match på de nio senaste försöken. Innan landslagsuppehållet föll man dessutom mot Hull City med hela 6-1 och krisstämpeln blev ett faktum när domaren blåste av matchen. Huvudtränaren fick sparken och Birmingham var med andra ord nerkörda i botten. Nu placerar man sig under nedflyttningsstrecket, och känslan säger därför att Cardiff har en fin chans till ytterligare tre poäng på fredagskvällen.

Vi klickar in Cardiff

Faktum är att Cardiff plockat tre gånger så mycket poäng som Birmingham inför omgång 12. Det är tidigt in på säsongen och det är redan en så pass stor skillnad på poängkontot. Samtidigt är vi väl medvetna om att hemma- och bortaplansfördelen väger tungt i dessa sammanhang men Cardiff har trots allt spelat bra på bortaplan den här säsongen och plockat tre segrar på fem spelade matcher.

Neil Warnock, huvudcoach för Cardiff höll presskonferens på torsdagsmorgonen. Han hann med att hylla laget flera gånger, och menade på att man njuter av varenda minut som serieledare, och säsongen i sin helhet så här långt. Han hyllade dessutom sin isländska spelare lite extra, Gunnarsson – för den fantastiska bedriften med Island. Men han var även inne på att man har fantastiska bortafans. Och att de är en stor anledning till att man går bra på bortaplan.

Det är med andra ord väldigt mycket som talar för Cardiff i det här mötet. Birmingham befinner sig under isen, och spelbolagen bjuder trots detta på ett väldigt fint odds på bortalaget – därför finner vi spelvärdet på 1X2-marknaden.

Vi klickar in Cardiff som vinnare till fina 2,31 x insatsen hos spelbolaget Betsson. Stort lycka till vid rygg!

Rygga ditt spel hos Betsson – få 1000kr i riskfritt spel!  ”betting-link”

Streama din sport hos Betsafe – få 1000kr i bonus

Betsafe erbjuder livestreamad sport på sin helt egna kanal. Streama Serie A, NHL och bland annat NBA hos spelbolaget. De bjuder dessutom nya kunder på en 100-procentig välkomstbonus.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 2,31
Bolag: Betsson (1000kr riskfritt)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll