speltips tipsmedoss kamil

Speltips Real Madrid – Atletico Madrid 4/2: Tredje Madrid-derbyt under 2024

Real Madrid 5-3 och Atletico Madrid 4-2 här i Supercupen samt Copa del Rey i januari månad, nu är det La Liga som gäller och tre otroligt viktiga poäng ligger i potten här. Det är dags för Madrid-derby igen.

RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS COMEON

Twitter Facebook

Bortskämda här är vi med alla dessa grymma fotbollsmatcher och extra krydda är det trots allt i det här derbyt då de här lagen nu ställs mot varandra för en tredje gång under loppet av en månad. Det som dessutom adderar en extra krydda inför är det faktum att vi dessutom har ett tredje sammanhang de ställs mot varandra i, varje match har haft stor betydelse där först en titel stod på spel i Supercupen, samt att man då ställdes mot varandra i en åttondelsfinal i Copa del Rey, där Real tydligt kommunicerade att de är ute efter att försvara sitt cupguld från i fjol.

En vinst vardera blev det alltså och nu kan Real i princip hänga av Atletico här i slaget om ett ligaguld, om de alltså inte redan gjort det. Det skiljer 10 poäng lagen åt inför söndagen och vi är nog därför alla överens om att Atletico behöver vinna här, om de faktiskt ska ha en möjlighet till att kunna kliva om Los Blancos längre fram. Sju pinnar är väl inte helt omöjligt i alla fall och med den inställningen entrar Simones Atletico det här mötet. Extra stark är den känslan såklart då det var Atletico som vann här närmst. Med 4-2 efter förlängning.

Så mycket mål har vi fått se i båda de här två fighterna under 2024 och vi räknar med exakt samma utfall här på söndag, vi har alla anledningar att tro att det kan komma att smälla rejält i form av mål. Real garanterar som bekant sådana, men det gör numer även Atletico som är betydligt mer framåtlutade den här säsongen. De har gjort hela 44 mål den här säsongen och det är ett snitt på 2.00 mål/match, samtidigt som de alltså släppt in hela 24 mål – något som inte alls tillhört det normala under de senaste åren. Såklart är 5-3 och 4-2 en tydlig bekräftelse på detta. Så fart och en underhållande tillställning är vad vi väntar oss att se här på Santiago Bernabeu och extra stark är den känslan då Real har ett par frågetecken här i backlinjen.

Vad är status på Rudiger?

Antonio Rudiger klev av banan skadad här närmst mot Getafe och ännu är alltså status oklar kring huruvida han kommer att lira här eller inte. Det rör sig inte om någon allvarlig skada i alla fall och Ancelotti har varit tydlig, han är optimistisk här (Rudiger är uttagen). Däremot är avstängde Tchouameni med all säkerhet out på söndag och det är ett jättetungt avbräck för Real här då han eventuellt hade kunnat ersätta Rudiger. Så stora frågetecken här i Real-defensiven, vi vet att både Alaba och Militao är out sedan tidigare och det kommer vi inte från talar för att Atletico på nytt lyckas näta här mot Real Madrid. Det kan alltså komma att bli så att man ställer upp med Carvajal, Camavinga, Nacho och Mendy i en backlinje.

För Atletico Madrids del saknas alltså Morata här och det är ett tungt avbräck då han var riktigt bra mot Real här senast, han nätade också mot sitt gamla gäng och är även lagets bästa målskytt den här säsongen med sina 13 mål. Där tappar man ändå något men Depay är frisk i alla fall och faktum är att han nu nätat i tre raka matcher för Atletico. Så kanske att Morata inte är ett sådär jättestort avbräck ändå. Gimenez, Azpilicueta och Vitolo är alla tre out sedan tidigare.

Med det sagt så kommer vi inte från att det är ett otroligt hett derby vi har framför oss här på söndag, ett Real som är ute efter revansch efter senast och ett Atletico som alltså numer kliver in här med fem raka vinster. Tät tillställning lär det därför bli där små marginaler kommer att avgöra, men någonstans så känner vi ändå att det smartaste här är att gå på hemmaplansfördelen. Real har varit otroligt starka på Santiago Bernabeu den här säsongen med totalt sett 12 vinster av 13 möjliga. Noll förluster dessutom. Atletico samtidigt med blott fyra vinster av tio möjliga på bortaplan.

Bellingham är med, Kross förväntas att starta och så har vi även Rodrygo här och Vini som kommer att orsaka problem för Atleticos försvar. Vi litar alltså på Real då de i princip varit en garanti här hemma. Att välja deras sida känns därför bra här, vi kommer däremot att trissa upp oddset en aning då mycket talar för att även Atletico hittar nätmaskorna här. De gjorde fyra senast mot Real och tre innan dess, därför är Real Madrid & BLGM – Ja spännande här till höga 2.90x insatsen hos ComeOn, vi gillar det skarpt och ser 2-1 eller 3-2 framför oss här.

RYGGA DITT SPEL HOS COMEON – FÅ 500 KR BONUS

100% upp till 500 kr: hos Betsson

En 100-procentig oddsbonus + 100 freespins på Book of Dead för alla nya kunder hos Betsson.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1 & BLGM – Ja
Odds: 2.90
Bolag: ComeOn (500 kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: