speltips tipsmedoss kamil

Speltips Almeria – Athletic Bilbao 12/2: Rakt spel

Athletic Bilbao endast med tre pinnar upp till Atletico Madrid här inför omgång 24, CL är inom räckhåll och tabelljumbon räknar vi därför med att Bilbao slår här.

RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS NYA EXPEKT

Twitter Facebook

Athletic Bilbao i allra högsta grad med här och slåss om Champions League och det är någonting vi verkligen har väntat på tålmodigt, att Bilbao ska ta det där steget och vara med här uppe i en La Liga-tabell, efter många år på raken nu där man inte alls kommit upp i nivå.

Valverde är mannen som fått ordning på det här laget och det är bara att slå fast att Bilbao är på väg att genomföra en jättefin säsong, först och främst så ligger de just här i La Liga, på en femteplats i tabellen med tre pinnar upp till Atletico Madrid och ytterligare två pinnar upp till Barca och känslan säger att de mycket väl, med lite tur kan kliva om de båda lagen framöver och till slut även sluta trea. Ett mirakel hade det absolut inte varit i och med hur bra man emellanåt ser ut och hur ojämna ett Barca och Atletico kan vara. Vi tänker att Bilbao tror på det just eftersom att de helt enkelt har alla anledningar att göra det.

För det andra så slog Athletic Bilbao Atletico Madrid här närmst i Copa del Rey-semin, en fight som någonstans bekräftar vilken nivå detta Bilbao håller i och med att de dessutom inledde den semifinalen genom att lira borta. 1-0 där i Madrid och nu har man alltså halva foten inne i en final i Copa del Rey och det är imponerande, minst sagt. Man slår alltså då ut Barca och Atletico, och slåss samtidigt om Champions League här i ligaspelet. Otroligt starkt. Här närmst i La Liga slog man dessutom Mallorca med 4-0 vilket innebär att man numer gjort nio mål på sina fyra senaste fighter och hållit nollan intakt i tre raka matcher. Vi bör därför rimligtvis kunna utgå från att Bilbao slår tabelljumbon Almeria relativt tryggt här, trots spel på bortaplan. Skillnaden är enorm trots allt, och Almeria är dessutom historiskt dåliga i La Liga – något slags bottenrekord kommer de att ha noterats för efter 38 spelade omgångar. Sex pinnar står de noterade på just nu och då har de ännu inte vunnit en fight. 17 förluster av 23 möjliga.

Trots detta, 1.70x degen för Bilbao

Almeria entrar måndagens fight utan Leo Baptistao här som är avstängd, även Montes, Radovanovic och Kone ser ut att missa det här mötet men det är inte helt fastställt än. Frågetecken alla tre. Sedan tidigare har man dessutom Luis Suarez och Arnau Puigmal uppsatta på en skadelista. Alltså har man garanterat Suarez och Baptistao out här och det får vi slå fast är tunga avbräck, de har båda gjort fyra mål vardera i La Liga den här säsongen vilket alltså är totalt sett 8 av de alla 22 målen Almeria har gjort den här säsongen.

Bilbao har samtidigt Nico Williams, Lekue och Berenguer out här, Nico ett tungt, tungt tapp såklart och han visar sig ofta vara en nyckel i offensiven, men absolut att det är ett hanterbart läge för Bilbao mot den här typen av motstånd. Brorsan Inaki är med här och är, kan man argumentera för viktigare med sina 8+3 den här säsongen. Även Guruzeta med 9+2 kommer att starta och här finns uppenbarligen offensiv kvalité. Även Vesga har gjort mycket poäng, Sancet likaså.

Med det sagt så tycker vi helt klart 1.70x insatsen för det raka spelet på Bilbao är bra här, de gör mycket mål i år tillskillnad från tidigare upplagor och det är alltid betryggande. Vi räds därför inte Almerias hemmaplansfördel här, dessutom är deras avbräck påtagliga. Bilbao ska bara slå det här gänget och 1.70x är därför ett jättefint odds i vår värld. 2-0 eller 2-1 Bilbao.

RYGGA DITT SPEL HOS NYA EXPEKT – FÅ 1500 KR GRATISSPEL 

Ny spelare hos Casumo? Spela för 100 kr och få ett 100 kr freebet

Placera ett spel på 100 kr (minimum odds 1.60) och få 100 kr freebet. Vinsten betalas ut minus insatssumman, utan omsättningskrav.
Hämta ditt freebet här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1.70
Bolag: Nya expekt (1500 kr gratisspel)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: