europatipset tips

Europatipset 12/5: Analys, spelförslag och tips till alla 13 matcher

Spelförslag till Europatipset söndag vecka 19. Stor analys, systemförslag och tips till alla 13 matcher. Spelstopp 14:59.

VECKANS SPELBOLAG: HÄMTA 500 KR BONUS HOS SNABBARE

Twitter Facebook

Europatipset med en supertuff kupong så här på förhand där vi har att göra med många jämna och ovissa fighter, ett par fina möjligheter däremot identifierade här där vi fäller ett par favoriter i alla fall. Många lag som streckas orimligt högt här, Arsenals favoritskap må vara befogat men absolut att krysset är värt att titta närmre på i och med historiken. Inte alls vunnit ofta på Old Trafford. Vi tittar även närmre på Sassuolo och väljer de framför Genoa som bär på favoritskapet, även Elfsborg är värda att titta närmre på känner vi. Mer om det i vanlig ordning här nedanför, stor analys och tips till alla 13 matcher. Stort lycka till nu!

1. Veckans drag: X 
9. Veckans skräll: X
12: Veckans spik: FCK 

analys europatipset 12 maj 2024

TILL EUROPATIPSET

1. Manchester United – Arsenal, X2

Ett kryss värt att titta närmre på i och med historiken här, logiken talar verkligen för Arsenal, det vet vi alla och extra stark är såklart den känslan efter Uniteds 4-0-förlust mot Palace här närmst. Dessutom har de ett tungt skadeläge, så rimligtvis bör Arsenal lösa det här relativt tryggt men det här är en toppfight på Old Trafford, och Arsenal har bara vunnit här en gång i ligasammanhang sedan den 17 september 2006(!). Krysset därför att rekommendera här när Arsenal väntas landa runt 65-70%.

2. West Bromwich – Southampton, X2

Tung trea för Southampton här inför playoffet när de slog Leeds med 2-1 och det just här på bortaplan, den tror vi gör mycket med det här laget, boostar både energin och självförtroendet och vi ser verkligen inte Southampton ryka här. Varit bättre under hela 23/24 och löser därför även minst kryss. X2 känns bra.

3. Atalanta – Roma, 1X

Två tecken någonstans givet här när Atalanta streckas till en bit över 60% just nu, förväntas landa där runt till slut också och det är en hög procentsats tycker vi, Roma kan lira försvarsspel och har bevisat sig vara starka under Rossi. Vi ser Roma verkligen stå emot här över 90 trots att Atalanta har varit bra, superviktig match det här i jakten på CL och jämnt kommer det att bli. En riktig sexpoängsmatch och tecken är därför att rekommendera. 1X, kanske till och med 1X2.

4. Genoa – Sassuolo, X2

Givet att välja Sassuolo här känner vi efter deras vinst över självaste Inter här närmst, de slåss som bekant för sin överlevnad och kan vid vinst här ta sig upp på säker mark. Eventuellt. Det är en stor morot och Inter-vinsten lär göra någonting med det här laget. Genoa? De har inget att spela för längre. 12:a i tabellen med åtta pinnar upp till Europa och 14 pinnar ner till nedflyttning. X2 här därför en no-brainer i vår värld när Genoa streckas till en bit över 50%.

5. Verona – Torino, 1X

Rimligt att välja Verona här som vaknat till liv här på slutet och som vid vinst över Torino på söndag definitivt säkrar spel i Serie A nästa säsong, har fyra pinnar ner till Udinese (18) med tre matcher kvar att lira. Torino har ingenting att lira för samtidigt, dock är de svårslagna som bekant och krysset verkligen ett tecken att ha med här. Absolut allt annat än en garanti det här Verona, men moroten större hos hemmalaget trots allt. Tillräckligt av ett argument för att 1X ska klickas in.

6. Valencia – Rayo Vallecano, 1

Knepig match det här så här på förhand och en öppen sådan på många sätt, Valencia har fortsatt en möjlighet att nå Betis och Europa men har verkligen inte kommit upp i nivå här på slutet. Tre raka nederlag lyder facit. Däremot kan vi säga samma sak om Rayos nivå, även de med en svag form här inför men tillskillnad från Valencia har de alltså inget alls att spela för. Det får fälla avgörandet här, spiken fullt rimlig säger vi.

7. Djurgården – Elfsborg, 1X2

Elfsborg lär landa på runt just 20% här och det öppnar starkt upp för en helgardering känner vi då DIF verkligen går att besegra, AIK har gjort det, MFF har gjort det två gånger om (en efter straffar) och Västerås hade mycket väl kunnat plocka poäng mot DIF här närmst – om de hade satt sin straff vid 1-0. Ett Elfsborg som krossade MFF här närmst kan vi helt enkelt inte stänga dörren för. Vi tar med alla tecken och håller tummarna för bortalaget.

8. Brage – Östersund, 1

Brage med i toppen här på nytt i Superettan och har gjort det bra under inledningen, blott ett nederlag så här långt och vi känner oss därför trygga i ettan här, Östersund vet vi har stora utmaningar även i år och deras resultat under inledningen har gått i linje med det. Etta här.

9. Helsingborg – Sandviken, 1X

Otroligt på många sätt att Helsingborg streckas till över 70% här, tre kryss har de noterats för redan efter sex omgångar och det säger allt, absolut allt annat än en vinstgaranti och målskillnaden även den jämn. De spelar jämnt helt enkelt och Sandviken ser vi därför stå emot här, de har fått en okej start och kliver in taggade till tänderna. Det här är en av de roligare matcherna att spela i Superettan 2024. Krysset verkligen att rekommendera här (16%).

10. Nantes – Lille, X2

Inne på spiken här först av många skäl men absolut att krysset måste med i ett större system som det här, Lille må spela om CL här men de har samtidigt bara vunnit 4 av 16 bortamatcher den här säsongen. Har uppenbara problem här med att avgöra fighter, hela 7 har resulterat i ett kryss. Ett Nantes som slåss för överlevnad bör kunna plocka poäng. Krysset som utgångstecken till och med kanske. X2 känns bra.

11. Rennes – Lens, 1

Svår match det här och en mycket jämn sådan på förhand, Rennes lirar om Europa och det gör även Lens här med två omgångar kvar att lira. Ettan här först och främst på grund av hemmaplansfördelen, Rennes offensiv är jättebra och att målen ramlar in är lite av en garanti (33 mål på 16 matcher), bör kunna passa de bra att ställas mot ett gäng här som inte direkt öser in mål. Lens med 17 mål på 16 bortamatcher. Ettan här. Blir att jobba hårt här men ska kunna gå, tecknena räcker inte till för mer dessvärre. Många jämna fighter på Europatipset 12/5.

12. Bröndby – FC Köpenhamn, 2

FCK har verkligen spänt musklerna här i mästerskapsrundan under de senaste veckorna och visat att de håller den högsta nivån vid en bra dag, tre raka vinster här nu inför seriefinalen och hos Bröndby ser siffrorna annorlunda ut. Farten sämre här för deras del, blott en vinst på fem omgångar nu. Vi väljer FCK och tror att de vinner och i sin tur går om. Spiken intressant till under 50%.

13. PAOK – Olympiakos, 1X

Många matcher kvar att spela för här i Grekland då tabellen släpat efter i och med Olympiakos och PAOK:s Europa-spel. En riktig toppfight det här där ligaguldet står på spel i varje omgång och hemmaplansfördelen, samt det faktum att Olympiakos lirat returmötet mot Aston Villa i veckan tänker vi kan bli avgörande här. PAOK riktigt starka här hemma med 12 vinster av 16 möjliga. 12(!) insläppta bara. 1X!

TILL EUROPATIPSET

Hämta hem en 100 procentig odds bonus

Du får 1000 kr i välkomstbonus av Bethard. 100% upp till 500 kr. Endast nya kunder.
HÄMTA BONUS.

Europatipset tips:

Speltips: 768 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming