speltips tipsmedoss kamil

Speltips Dortmund – PSG 13/12: Mbappe & Co löser detta

Vinst för PSG här på onsdag innebär vidare spel i Champions League. Ett poängtapp däremot innebär högst troligt urtåg. Spännande förutsättningar här inför avgörandet.

RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS UNIBET

Twitter Facebook

Stor press vilar över PSG här inför avgörandet på onsdag och riktigt samma sak kan vi alltså inte säga om Dortmund här som redan säkrat avancemanget. Däremot är det så att Dortmund här lirar om gruppvinsten, förlorar man på onsdag, ja då vinner PSG gruppen och det innebär som bekant betydligt tuffare motstånd i en åttondelsfinal. Så här får man ändå konstatera att även Dortmund lirar om mycket, därför är det en tuff, tuff uppgift PSG faktiskt har framför sig här i Tyskland på onsdag.

Det är aldrig enkelt att resa till Dortmund och lira på Signal Iduna Park, det har vi fått lära oss genom åren och det kommer därför även att krävas en gedigen insats här från PSG om man ska återvända hem med alla tre pinnar. En Mbappe på sin absoluta topp är en förutsättning för det, så enkelt är det nog ändå och skönt även för Dortmund att faktiskt redan vara vidare här. Ett något större lugn kan man ändå inta den här matchen med och det kan mycket väl vara en fördel här.

Ser vi däremot endast till kvalitén så måste vi ändå slå fast att PSG sticker ut som det bättre laget, Dortmund har dessutom haft det kämpigt här under de senaste veckorna och har inte alls kommit upp i nivå. Snarare tvärtom är de just nu inne i en formsvacka, det får man slå fast här efter tre raka matcher utan en vinst och två raka förluster. De föll här närmst mot Leipzig med 3-2 just här på Signal Iduna Park och innan det blev det urtåg i DFB Pokal efter ett möte mot Stuttgart. Tufft motstånd förvisso men två nederlag säger någonting, även det faktum att de släppt in fem mål på dessa två matcher gör detta och det bör vara något alarmerande nu när Mbappe och grabbarna kommer på besök. Där är Dortmund helt klart ett frågetecken, sett till defensiven. Dessutom vann PSG enkelt senast lagen ställdes mot varandra, även det en indikation på någonting.

Vi väljer PSG

Emre Can missar det här mötet för Dortmunds del på grund av avstängning och det får vi slå fast är ett tungt avbräck, han har stor rutin från dessa sammanhang och är viktig på det här mittfältet. Extra mycket så nu när dessutom Nmecha är out och Sabitzer alltså ett frågetecken, tre innermittfältare kan komma att vara out här alltså och det bör kunna bli ett problem för hemmalaget. Marius Wolf är även han osäker till spel här och Meunier, Ryerson, Moukoko, Haller och Duranville är alla otillgängliga. Långt från optimala förutsättningar för Dortmund.

Även PSG lider av en avstängning här på onsdag och mer exakt rör det sig om Dembele, det öppnar på nytt upp för Barcola från start här för PSG. Den unga fransmännen fanns med från start här senast mot Nantes i helgen och tackade för förtroendet genom att näta och det är en viktig detalj i och med de lägena han missade mot Newcastle senast det begav sig i CL. Zaire-Emery är dessutom tillbaka här och fick lira 30 minuter mot Nantes. Mendes, Kimpembe, Ruiz, Navas och Rico alla out sedan tidigare.

Ett allt mer positivare skadeläge i PSG-lägret alltså och det bör rimligtvis kunna resultera i att man kommer upp i nivå här, de har både en större morot än Dortmund och har en riktig matchvinnare i Mbappe. Riktigt det kan inte Dortmund mäta sig med. Dessutom ett formsvagt Dortmund som sagt. Därför en bra idé tycker vi att klicka in PSG som vinnare här till godkända 1.92x insatsen hos Unibet.

RYGGA DITT SPEL HOS UNIBET – FÅ 100 KR GRATISSPEL 

100% upp till 500 kr: hos nybrandade ComeOn

En 100-procentig välkomstbonus finns att ta del av för alla nya kunder hos ComeOn.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1.92
Bolag: Unibet (100 kr gratisspel)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: