speltips tipsmedoss kamil

Speltips Dortmund – Borussia M’gladbach 25/11: Hemmalaget vinner

Borussia Dortmund med fyra vinster av sex möjliga på Signal Iduna Park, ett starkt facit som öppnar upp för en ny hemmavinst när Gladbach tittar förbi.

RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS COMEON

Twitter Facebook

Borussia Dortmund kliver in i lördagens fight mot Borussia M'gladbach med tre raka poängtapp här i Bundesliga, två raka nederlag och ett kryss, och de tre resultaten betyder alltså att Dortmund redan nu är hela 10(!) pinnar efter Bayer Leverkusen och förstaplatsen efter 11 spelade omgångar. Det hela gick väldigt snabbt får vi konstatera, absolut att känslan har varit att Dortmund är med i toppen och slåss, men uppenbarligen finns det noll utrymme till att slappna av och tappa poäng när Leverkusen och Bayern lirar i samma serie.

Därför är det också så att det bara nu är en trepoängare som gäller här för Borussia Dortmund, man måste i princip studsa tillbaka för att inte bli helt avhängda, även fastän man redan kan slå fast att uppgiften i princip är omöjlig. Man kommer inte att vinna ett ligaguld i år men däremot Champions League måste man fightas för, här har man i dagsläget två pinnar upp till Leipzig och fjärdeplatsen och ytterligare en pinne upp till tabelltrean Stuttgart.

Gladbach hittar vi på 13 poäng, 8 pinnar efter just Dortmund och det här är ett gäng som lidit stort under de senaste åren. De slutade först på en 10:e plats i tabellen i fjol och året innan det och har varit långt ifrån en toppstrid på ett bra tag nu, ett gäng för mitten i den här serien numer och det är ett motstånd Dortmund bara ska besegra här på Signal Iduna Park om de vill ha med CL-platsen att göra. Stor skillnad här, hemmaplansfördelen väger dessutom tungt och vi har därför svårt att se att Gladbach ska kunna göra match av det här. Deras defensiv är helt enkelt för svag för att det ska hålla sett till över 90 minuter i en match mot Dortmund och att de redan släppt in 23 mål är alarmerande, det kommer vi inte ifrån. Dessutom ska det nämnas att Gladbach är lite av ett favoritmotstånd för Dortmund, hela 16 gånger har Dortmund besegrat de på 20 försök. En övertygande siffra, som talar sitt tydliga språk.

Vinner med två mål

Marcel Lotka, Kobel, Nmecha, Duranville och Morey missar alla fem lördagens fight för Dortmunds del men resterande namn ska vara tillgängliga för spel här, vilket vi får konstatera är positiva förutsättningar. Dortmund kan i princip ställa fram bästa möjliga lag här.

För Gladbachs del missar Lainer, Omlin, Wolf, Itakura, Ullrich och Jantschke det här mötet, även det okej förutsättningar för Gladbach som alltså kan ställa fram exakt samma lag här som senast mot Wolfsburg. De vann den matchen med 4-0.

Det ska dock nämnas att Gladbach är två olika lag beroende på om de spelar hemma- eller borta, hemma har de radat upp tre raka vinster och gjort nio mål. På bortaplan däremot lirade de 3-3 mot Freiburg här närmst och föll innan dess, mot Köln med 3-1.

Vi tycker därför om Dortmund (-1.5 asian handicap) här till 2.13x degen hos speljätten ComeOn, en reaktion bör trots allt vara på sin plats här från hemmalaget efter tre raka poängtapp och lite uppehåll, samt att man kan ställa fram sitt starkaste lag här, bör kunna resultera i att man både tänder till, och kommer upp i nivå. Vi säger 3-1 Dortmund på Signal Iduna Park.

RYGGA DITT SPEL HOS COMEON – FÅ 500 KR BONUS

100% upp till 500 kr: hos Betsson

En 100-procentig oddsbonus + 100 freespins på Book of Dead för alla nya kunder hos Betsson.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1.5 asian handicap)
Odds: 2.13
Bolag: ComeOn (500 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: