speltips tipsmedoss kamil

Speltips Athletic Bilbao – Celta Vigo 10/11: Hemmalaget vinner

Celta Vigo fortsätter att tappa poäng och har numer radat upp åtta raka poängtapp inför fredagens möte mot Athletic Bilbao. Får det tufft på nytt här.

RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS UNIBET 

Twitter Facebook

Athletic Bilbao tycker vi stått för en jättefin höst här i La Liga så här långt och någonstans så känns det verkligen som att de tagit ytterligare ett steg nu, sett till i fjol och sett till de säsonger där man onekligen stått och trampat vatten, och missat Europa-spel alldeles för många gånger under de senaste åren. Valverde in har gett resultat med andra ord, de har ytterligare en dimension i sitt spel nu där både defensiven fungerar lika bra som tidigare, men där offensiven har tagit minst ytterligare ett kliv, ett lag att lita på numer som garanterar någon slags höjd vecka in och vecka ut.

För även fastän resultatraden kanske inte är sådär jätteimponerande, så gäller det att titta lite närmre på deras spelschema här för att bilda sig en uppfattning om vad man har gjort och inte. Athletic Bilbao har bara förlorat tre matcher den här säsongen, mot Real Madrid, Barcelona och Real Sociedad – de två sistnämnda på bortaplan. Och då är även de två nederlagen Bilbaos enda sedan omgång 1 i La Liga, där man just ställdes mot Real Madrid.

Så det här Bilbao är ett oerhört svårslaget gäng, som dessutom nu kliver in här i fredagens fight som tabellsexa och med två raka vinster, de slog Villarreal på bortaplan här närmst i helgen och stod väl där för en mäkta imponerande första-halvlek. De hade hängt tre kassar efter halvtimmen spelad och var fullständigt överlägsna i det mötet, hela vägen fram till matchminut 85 där man sedan slappnade av och släppte in två sena mål. Så verkligen ett Bilbao som är riktigt bra just nu, ett lag som inte förlorat här hemma sedan den 12 augusti och som därför även går för alla tre poäng här på fredag. En minst sagt befogad favorit här, de är minst två nivåer bättre än det här Celta Vigo i dagsläget.

Kombinationsspel testas

Raul Garcia, Herrera och Alvarez är alla tre definitivt out här för Bilbao på fredag men det är samtidigt lirare som inte hunnit sätta något större avtryck den här säsongen, Herrera har genomfört blott 289 minuter i La Liga och Raul Garcia har registrerat 56 minuter. Alvarez har varit tillgänglig i tre matcher. Därför kommer även bästa möjliga Bilbao-lag att lira här, och det laget ska bara besegra ett Celta Vigo i det här slaget.

För det här Celta är så här långt alltså La Ligas största besvikelse får vi ändå konstatera, ständigt det här Celta man går och hoppas på ska ha en fin säsong med Aspas i spetsen, men som samtidigt väldigt sällan lyckas. Vi hittar de på en 18:e plats i tabellen här i La Liga med blott 1 vinst på 12 spelade matcher. 1-4-7, 11-20 lyder resultatraden mer exakt och den talar sitt tydliga språk. Potentialen må finnas där men uppenbarligen har Benitez inte fått till det, och ingenting tyder på någon förändring. De tar inga tydliga kliv utan står och trampar vatten och då ska vi även lyfta att Tapia åkte på ett rött kort här senast mot Sevilla och är avstängd på fredag. Även Aidoo och Ristic är out här på grund av skada.

Det här är en fight dagens Athletic Bilbao bara ska vinna här på hemmaplan, de har så mycket mer på plats och främst har de även formstarka lirare i offensiven som gör mycket poäng. Det är alltid betryggande. Inaki Williams har gjort 5+3 så här långt in på säsongen, lillebrorsan Nico står på 1+3. Sen har vi även Guruzeta här med fyra registrerade baljor. Vi räknar därför med att Bilbao drar det längsta strået här på fredag, ingen överkörning då Celta kan spela jämnt men man sett till 90, bör de står där som vinnare. 1 & under 3.5 mål testas därför till 2.16 gånger insatsen hos speljätten Unibet. En lina Celta har löst i fem av sina sex senaste ligamatcher.

RYGGA DITT SPEL HOS UNIBET – FÅ 100 KR GRATISSPEL 

100% upp till 500 kr: hos nybrandade ComeOn

En 100-procentig välkomstbonus finns att ta del av för alla nya kunder hos ComeOn.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1 & under 3.5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Unibet (100 kr gratisspel)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: