Odds och rekar inför Champions League

Champions League är tillbaka med en ny upplaga och rullar igång igen den 14 september där vi bland annat bjuds på Malmö FF – Juventus i premiärrundan, vilket givetvis är väldigt kul. Ett stort test för Malmö FF och superspänandne att se dem stångas mot dem största klubbarna i världen. Känslan så här på förhand säger att de åtminstone bör ha en chans att plocka en tredjeplats framför Zenit St. Petersburg. Mer om det senare i inlägget.

Chelsea vann som bekant Champions League i fjol och de är som väntat även en av favoriterna inför årets upplaga, tittar vi närmre på hur spelbolaget Hajper odds bedömer lagens chanser så kan vi här med hjälp av en lista få en bra överblick över vilka lag som har störst chans att vinna tävlingen;

PSG, 4.00

Manchester City, 4.50

Bayern München, 8.50

Chelsea, 9.00

Liverpool, 10.00

Manchester United, 11.00

Real Madrid 15.00

Barcelona 21.00

Att PSG skulle entra Champions League säsongen 21/22 som favoriter var någorlunda väntat i och med Messis ankomst, det betyder att man kommer att ställa upp med argentinare, Neymar och Mbappe längst upp i banan och därför är även oddssättningen befogad tycker vi, addera därtill Donnarumma, Ramos, Hakimi och Wijnaldum och ja, vi har ett minst sagt spännande PSG framför oss. Pallar de pressen? Eller faller de på mållinjen igen?


Även oddset på Manchester United är väldigt spännande, att Cristiano Ronaldo kritat på för klubben är givetvis en anledning till detta. Manchester United anses alltså ligga närmre ett CL-guld än både Real Madrid och Barcelona, vilket givetvis är väldigt intressant. Det var ett tag sedan United hade dem förväntningar på sig men det är med all rätt man har det, Bruno, Ronaldo, Varane och Pogba kan mycket väl spela hem det här för United med lite tur.

Vi kommer dock inte att investera i PSG eller Manchester United, utan tycker oddset på Real Madrid är värt att titta på. Vårt första långtidsspel blir Real Madrid att knipa guldet till 15.00 gånger insatsen och det eftersom att Real Madrid just entrar den här tävlingen som kraftiga underdogs. Hazard har börjat hitta rätt, Vinicius ser ut att ha tagit kliv och Benzema är bättre än i fjol, det är pusselbitar vi tror kan leda Real Madrid till ett nytt guld i Champions League. Nacho och Alaba ska heller inte underskattas som mittbackspar, utan Nacho bevisade i fjol att han är att räkna med i dessa sammanhang och därför placerar vi alltså en slant på Real Madrid.

Vi plockar även hem ett spel från grupp G där vi anser värdet på Sevilla vara intressant, den spanska klubben har värvat bra och har en bred trupp, vilket får oss att tro på att de kan vinna gruppen framför Wolfsburg, Lille och Salzburg. Detta till 2.35 gånger insatsen hos Hajper, vilket helt klart är värt en slant.

Grupp F som består av Manchester United, Atalanta, Villarreal och Young Boys tycker vi också är en oerhört intressant grupp, här ges Manchester United och Atalanta störst chans att vinna, men vi höjer ett varningsfinger för Emerys Villarreal, som vann Europa League i fjol. Vi alla är väl medvetna om Emerys förmåga i dessa sammanhang, han är en cuptränare och det är som bekant inte bara fjolårets säsong som är en bekräftelse på detta. Utan vi tror Villarreal blir att räkna med, vi fick se de stå emot Atletico Madrid på ett imponerande vis i La Liga för en vecka sedan där de faktiskt förtjänade att vinna. Moreno blir helt klart en nyckel här, Europa Leagues bästa spelare i fjol och presterar han på topp så kan han mycket väl leda detta Villarreal till ett slutspel, framför United eller Atalanta. 2.10 gånger degen får vi för ett Villarreal-avancemang, det är bra värde.

Real Madrid att vinna Champions League till 15.0x är alltså taget, samtidigt som vi tror Sevilla löser gruppsegern (2.35x) och Villarreal tar sig vidare till slutspelet till 2.10x hos Hajper. Det är våra långtidsspel från Champions League 21/22.