speltips_skribent

Speltips Bayern München – Tigres 11/2: Finalen i klubblags-VM

Hur stor är skillnaden, i kvalité mellan lag i Europa och Nord- och Centralamerikas samt Karibiens fotbollsförbund? Stor!

 RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS BETFAIR!

Twitter Facebook

Under 16 raka år har ett lag från Mexiko vunnit Concacaf Champions League, det säger allt om konkurrenssituationen och i sin tur kvalitén på tävlingen. Att Los Angeles FC tog sig hela vägen till en final i turneringen i fjol är även det en tydlig indikation på vilken nivå Concacaf Champions League egentligen håller. MLS brukar jämföras med Allsvenskan, och mer behöver vi inte tillägga.

Är det en diss mot fotbollen som kommer från andra platser än Europa? Absolut inte, det är bara ett konstaterade, att det faktiskt skiljer ljusår mellan en klubb som Bayern och Tigres, det kommer man inte ifrån när man tar sig an FIFA Club World Cup, och allt som oftast vinner även ett lag från Europa den här miniturneringen – det har skett under dem sju senaste åren.

Därför är det ingen direkt överraskning att Bayern München är favoriter i det här mötet, den raka ettan betalar runt 1.20x hos samtliga spelbolag och det säger väl allt. Bayern är som bekant dessutom väldigt professionella, det talar för att man tar uppgiften på största möjlig allvar, i jakten på en ny titel. Ibland har man fått se en någorlunda loj inställning av dem europeiska klubbarna i klubblags-VM, men här utgår vi ifrån att vi får se ett heltaggat Bayern – och därför bör inte Tigres räcka till här i Doha.

De har vunnit allt

Det är sällan man får se ett så pass överlägset gäng som Bayern München, faktum är att de vann allt under 2020 och har fortsatt i exakt samma spår den här säsongen. Bundesliga, DFB Cup och Champions League vann man alltså i fjol, sedan säkrade man supercup-titeln i Tyskland under 2021 och har nu chansen att vinna klubblags-VM, det är givetvis en ordentlig morot att vinna alla tävlingar man deltar i under en säsong – och det kan Bayern göra på torsdagskvällen.

En annan imponerande bedrift är det faktum att Robert Lewandowski vann skytteligan, i samtliga ovannämnda tävlingar. Han satte dit två baljor mot Al Ahly senast vilket betyder att han är ett mål efter Andre-Pierre Gignac, som representerar just Tigres. Ett välbekant namn! Och visst vill Lewy även vinna skytteligan här? Självklart är det så.

Nej vi räknar helt enkelt med att Bayern vinner torsdagens final relativt komfortabelt, lite så som det brukar se ut i finalen här i klubblags-VM – Europa är helt enkelt längre fram.

Med det sagt så är vi inne på att Bayern leder den här matchen redan i halvtid, och sedan också vinner matchen. 1/1 blir därför vårt speltips härifrån Qatar – klickas in till godkända 1.65 gånger smeten hos spelbolaget Betfair.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETFAIR – FÅ 100 KR I FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

Betway: 100 SEK i bonus

Sätt in 100 kr hos Betway – få 200 kr att spela för.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1/1
Odds: 1.65
Bolag: Betfair (100 kr freebet)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming

Jämför odds: