speltips_skribent

Speltips Varberg – Falkenberg 29/6: Tät kamp på västkusten

Västkustderby! Varberg och Falkenberg drabbar samman i en på förhand svårbedömd tillställning – vilket lag drar det längsta strået?

Twitter Facebook

Det är bara 30 kilometer mellan Varberg och Falkenberg på västkusten och givetvis är därför detta ett speciellt möte för båda lagen. Självfallet väldigt tråkigt att fansen inte är välkomna men trots detta så förväntar vi oss att se ett laddat derby på måndagskvällen.

Varberg och Falkenberg har aldrig tidigare möts i Allsvenskan, men i Superettan så har lagen ställts mot varandra vid ett flertal tillfällen. Och tittar vi närmre på hur matcherna slutat så kan vi alltså konstatera att Falkenberg är storebror här på västkusten, Falkenberg har besegrat Varberg i 9 av dem 11 senaste matcherna – de resterande två har slutat oavgjort.

Det är dock annorlunda förutsättningar som gäller på måndag. Så är det väl alltid. Varberg har inlett säsongen bra och kommer dessutom närmst från ett oavgjort resultat mot Malmö FF, på bortaplan. Falkenberg föll å andra sidan mot Kalmar, och därför lutar det onekligen lite mer åt en hemmaseger i måndagens möte. Men har Varberg det som krävs för att besegra ett spelförstörande Falkenberg? Blir väldigt tight det här!

Delad pott!

Falkenberg har en förmåga att göra fotbollslag betydligt sämre än vad de egentligen är och det är lite av deras segerkoncept i den här serien. Hade inte Falkenberg haft den förmågan hade man lirat i Superettan, det är en sak som är säker. Nu är Varberg inte ett AIK eller Häcken, därför är det givetvis andra förutsättningar som råder här, möjligtvis en annan approach av Falkenberg, men oavsett motstånd så spelar de alltid väldigt defensivt. Mycket kamp på mittfältet osv.

Därför tror vi Falkenberg lyckas stå upp bra mot Varberg i det här derbyt, och i slutändan så är högst troligt båda lagen även väldigt nöjda med ett poäng. Det tror vi, varje poäng är livsavgörande för dessa två klubbar. Så är det bara.

Vi kommer därför att investera i det mittersta tecknet på 1X2-marknaden, krysset betalar skyhöga 3.30x hos spelbolaget Betway och måste bara testas. Dagens högoddsare!

 RYGGA DITT SPEL HOS BETWAY – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betfair: 1000 kr i bonus

Betfair bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: X
Odds: 3.30
Bolag: Betway (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming