speltips_skribent

Speltips Sevilla – Espanyol 16/2: Rakt spel från Sanchez Pizjuan

Ett oavgjort resultat i Valencia vs Atletico Madrid i fredags öppnar upp för Sevilla – vinner tillbaka viktig mark?

Twitter Facebook

Sevilla har noterats för två raka poängtapp i ligaspelet, vilket innebär att man blivit av med direktplatsen till Champions League, men! Tack vare krysset i Valencia – Atletico Madrid, har Sevilla nu möjligheten att ta tillbaka fjärdeplatsen – samt möjligtvis krypa närmre ett Getafe som ställs mot Barcelona under lördagen (det här inlägget skrivs innan).

Och vi får trots allt konstatera att Sevilla har ytterligare ett drömmotstånd framför sig på söndag, all respekt för Espanyol, som förvisso ser ut att ha hittat tillbaka en aning, men här på Sanchez Pizjuan bör Sevilla vara steget större.

Espanyol har noterats för sju poäng på dem fyra senaste omgångarna i La Liga, och har Raul de Tomas – nyförvärvet från Benfica – att tacka för det. Spanjoren, den tidigare Real Madrid-spelaren har gjort fem mål på dem sex senaste matcherna i Espanyol-tröjan, och ser ut att bli helt avgörande för Espanyols vara, eller icke vara i Spaniens högstaliga.

Vi ska dock vara försiktiga med att dra allt för stora slutsatser av Espanyols senaste resultat, de har trots allt ställts mot svagt motstånd under de senaste veckorna. De besegrade exempelvis Mallorca på hemmaplan senast, ett Mallorca som plockat ett poäng på bortaplan under hela säsongen, i omgången innan det förlorade Espanyol mot Granada. Det finns alltså lite frågetecken kring Espanyol, och när svårighetsgraden nu höjs på söndag så är vi alltså inte alls så övertygade om att de plockar nya poäng.

Sevilla vinner

Sevilla har bevisligen inte varit helt pålitliga här på slutet, men det är även viktigt att ta hänsyn till att det enbart rör sig om två matcher, Celta Vigo och missräkningen mot Alaves på hemmaplan. Innan dess gick Sevilla riktigt starkt i ligaspelet, och deras tabellposition är ytterligare en bekräftelse på att det är ett riktigt bra fotbollslag.

Det är dessutom så att Espanyol varit lite av ett drömmotstånd för Sevilla under de senaste åren, de har besegrat Espanyol i fyra raka matcher inför söndagens möte – i tre av fyra matcher har man dessutom hållit nollan intakt.

Sevilla har dessutom bara två spelare uppsatta på en skadelista, Carrico som har 10 starter för Sevilla i år, samt Oliver Torres som har 13 starter. Resterande spelare är tillgängliga på söndag.

Med det sagt så klickar vi in Sevilla på 1X2-marknaden, inget kalasodds här inte, men tillräckligt bra för att plocka med ettan i en dubbel. Den raka ettan klickas in till godkända 1.60x hos spelbolaget Betsson.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betway: 1000 kr i bonus

Betway bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1.60
Bolag: Betsson (1000 kr bonus)
Spelstopp: 12:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming