speltips_skribent

Speltips Schalke 04 – Borussia M’gladbach 17/1: Bundesliga kliver in i 2020

Bundesliga tar sin första steg under 2020, och detta gör de med hjälp av en riktig toppmatch – ligafemman vs ligatvåan!

Twitter Facebook

Cirka 27 dagar har gått sedan Schalke och Borussia M’gladbach genomförde sin senaste ligamatch i Bundesliga, alltså ett uppehåll på nästan tre veckor är det som gäller i Tyskland, tillskillnad från andra ligor, som tar ledigt i cirka två veckor.

Men nu är alltså Bundesliga tillbaka och kring den här serien finns trots allt mycket att glädjas för, först och främst så har inte Bayern stuckit iväg som under tidigare säsonger, de placerar sig tredjeplats i tabellen – fyra poäng efter ligaledaren Leipzig. Det är kul, men även viktigt för den tyska fotbollen.

För det andra så ser faktiskt flera lag ut att kunna utmana om det här ligaguldet, ligaettan Leipzig givetvis, men även klubbar som just Gladbach och Dortmund.

Och på tal om just Gladbach, så kan vi konstatera att de fortsatt infinner sig på en andraplats i tabellen, två poäng ifrån förstaplatsen. Det är ett fint facit, minst sagt men på fredag väntar en stor uppgift på Veltins-Arena, det är allt annat än ett enkelt motstånd som väntar, speciellt eftersom att Gladbach just går som allra starkast på hemmaplan. På bortaplan ser siffrorna helt annorlunda ut.

Tapp i hälften av matcherna

Borussia M’gladbach har enbart gått segrande ur fyra bortamatcher den här säsongen, det innebär alltså att de tappat poäng i hälften av matcherna på resande fot, och det är en siffra man inte riktigt kan blunda för här. Speciellt när motståndet stavas Schalke 04.

Schalke har inte direkt tagit Bundesliga med storm under hösten men faktum är att de åtminstone tagit ett stort steg i rätt riktning. De infinner sig på en fin femteplats i tabellen, och är i allra högsta grad med i slaget om en Champions League-plats – i nuläget är det enbart målskillnaden som skiljer de från fjärdeplatsen.

Tillskillnad från tidigare säsonger, så är Schalke med i år, addera därtill att det är trots allt är en storklubb. Ekonomin finns där för att förstärka truppen ytterligare.

Känslan säger därför att säsongen 19/20 mycket väl kan komma att resultera i en top 4-placering för Schalke. Men vi tror alltså även att man besegrar Gladbach på fredag, faktum är att Schalke bara förlorat en match på hemmaplan den här säsongen – den förlusten kom mot Bayern München i augusti månad.

Med det sagt så klickar vi in Schalke 04 (dnb) till godkända 1,90x insatsen hos spelbolaget LeoVegas.

 RYGGA DITT SPEL HOS LEOVEGAS – FÅ 3000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

200% upp till 1000 kr – hos ComeOn

Sätt in 500 kr, och få 1500 kr att spela för hos speljätten ComeOn.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (dnb)
Odds: 1,90
Bolag: LeoVegas (3000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming