speltips_skribent

Speltips Real Sociedad – Granada 10/7: Måstematch för La Real

Real Sociedad har en sjätteplats i sina egna händer inför fredagens möte mot Granada. Vinst är det enda som räknas här.

Twitter Facebook

Real Sociedad har inte alls haft samma fart på grejerna efter coronauppehållet som under våren, i skrivande stund har man alltså nio poäng upp till en CL-plats, och därför får man istället rikta fokus mot sjätteplatsen och Europa Leauge. Den platsen har man åtminstone fortsatt i sina egna händer inför fredagens möte.

Ett ynka poäng skrapade Sociedad ihop på dem fem inledande matcherna efter återstarten, ett riktigt svagt facit som givetvis innebär att det blir mindre roliga konsekvenser. Men nu har man i alla fall studsat tillbaka, Sociedad besegrade Espanyol med 2-1 för en vecka sedan och plockade en pinne mot Levante på bortaplan senast, möjligtvis kan dessa resultat boosta kollektivet inför dem fyra sista matcherna.

Granada har å andra sidan även dem en möjlighet att nå Europa-spel, nu talar möjligtvis det mesta för att det inte blir så, för lagen runt omkring helt enkelt är bättre, men besegrar man Sociedad på fredag har man alltså bara tre poäng upp till sjätteplatsen. Och Granada har, precis som Sociedad, plockat fyra poäng på dem två senaste omgångarna.

Fredagens möte är därför onekligen av kategorin en riktig sexpoängsmatch, det går inte att komma ifrån och därför utgår vi också ifrån att få bevittna en trevlig tillställning här på Estadio Anoeta – en härlig kamp är att räkna med.

De är det bättre laget

Tittar vi på respektive trupp så går det inte att komma ifrån det faktum att Real Sociedad har det bättre laget, nu skiljer det som sagt inte alls många poäng lagen emellan, men här på hemmaplan – när det nu gäller som allra mest – så bör Sociedad ha en betydligt större chans att vinna.

Båda lagen lider av skador och är en aning försvagade, cirka fem spelare från vardera lag missar mötet, men lirare som Oyarzabal, Odegaard, Portu och Isak är samtliga friska och det tycker vi trots allt bör vara tillräckligt för att besegra Granada på fredag. Det är en minst sagt högkvalitativ offensiv.

Det är verkligen nu som Real Sociedad, efter en trots allt fin säsong, behöver spänna musklerna och visa att de vill ut i Europa nästa säsong – att de ska ut dit har trots allt känts givet ett bra tag. En sjätteplats minst, annars är årets upplaga ett stort misslyckande.

Med det sagt så klickar vi in Real Sociedad som vinnare i matchen, till godkända 1.76x insatsen hos spelbolaget Hajper.

 RYGGA DITT SPEL HOS HAJPER – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betfair: 100 kr freebet

Betfair bjuder alla nya kunder på ett freebet till ett värde av 100 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1.76
Bolag: Hajper (100 kr bonus)
Spelstopp: 19:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming