speltips_skribent

Speltips Marseille – Saint Etienne 17/9: Rakt spel från Stade Vélodrome

Marseille entrar torsdagens möte med två segrar, av två möjliga – över PSG bland annat. Tredje raka?

Twitter Facebook

Att påstå att Marseille plockade säsongens viktigaste trepoängare i söndags är väl möjligtvis att ta i, eftersom att den kom så tidigt in som i den andra omgången, men fortsätter man att vinna här framöver, så kommer vi att längre fram påstå just detta, att segern över PSG gav Marseille kraft och tro om att kunna utmana om det där “omöjliga” ligaguldet. Så är det.

Nu är det så att Marseille åkte på två röda kort mot PSG, en dyrbar seger alltså, men trots detta givetvis värt det. Det var vänsterbacken Amavi och inbytte Benedetto, mittfältare som fick syna dem röda korten och det är lirare man bör kunna klara sig utan i torsdagens möte mot ett defensivt Saint Etienne.

Vi påstår dock inte att Saint Etienne är något enkelt motstånd, utan även de har fått en strålande start på säsongen 20/21 genom att vinna båda sina inledande matcher. Sex pinnar, två omgångar in och noll insläppta mål. Ett fint facit alltså, men vi kommer samtidigt inte från att svårighetsgraden höjs för deras del, man har i dem två inledande omgångarna ställts mot Lorient och Strasbourg, båda på hemmaplan dessutom – det är där Saint Etienne trivs som allra bäst. Deras siffror på bortaplan har genom åren sett väldigt annorlunda ut.

Insatsen dubblas

Det går absolut inte att nämna Saint Etienne utan att blicka tillbaka mot deras katastrof-säsong från i fjol, som bekant avslutades säsongen i Ligue 1 redan efter 28 spelade omgångar, och vid det tillfället, infann sig Saint Etienne först på en 17:e plats i tabellen – tre poäng från fel sida av nedflyttningsstrecket. Det är ett ordentligt utropstecken, trots allt. Var det bara en tillfällighet? Absolut inte.

Vi var även inne på Saint Etiennes förmåga att prestera bättre på hemmaplan, det är helt sant, i fjol förlorade man alltså 10 av 14 bortamatcher och gjorde blott 10 mål på dessa försöken. Ett otroligt svagt facit.

Vi räknar därför inte med att Saint Etienne finns med bland dem fyra, fem främsta i tabellen efter 38 spelade omgångar. Där brukar de annars infinna sig. Inga större förändringar har trots allt gjorts i sommar, utan man har värvat för cirka 4.5 miljoner euro, och Timothée Kolodziejczak är alltså det enda nyförvärvet man lagt pengar på – värvades från Tigres UANL. Aouchiche (18 bast), som startat två av två möjliga, plockades in gratis från PSG. En ljusglimt det i alla fall.

Med allt det sagt, så kommer vi att investera i en hemmaseger här. Marseille är bättre och är redo att utmana PSG om förstaplatsen. Det kommer högst troligt inte att bli ett ligaguld, men vinner man här så sätter man onekligen press på dem regerande mästarna. Den raka ettan klickas in till exakt dubbla degen hos Mr Green.

 RYGGA DITT SPEL HOS MR GREEN – FÅ 100 KR FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

Testa 888sport: få 100 SEK extra

888sport ger alla nya kunder 100 kr extra att spela för vid en första insättning.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 2.00
Bolag: Mr Green (100 kr freebet)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming