speltips_skribent

Speltips Mainz – Leipzig 24/5: Gästerna steget större?

Leipzig tappade två livsviktiga poäng mot Freiburg senast och är direkt beroende av en trepoängare på Opel Arena.

Twitter Facebook

Leipzig gör sin blott fjärde säsong i Bundesliga men är vid ett fjärde tillfälle direkt med och slåss topplatserna i tabellen, det är en jäkla bedrift av en klubb som säsongen 15/16 säkrade en plats i det absoluta finrummet. Det kommer dock inte att bli ett ligaguld den här säsongen heller, Leipzig slutade som bekant tvåa under debutsäsongen men i nuläget infinner man sig åtta poäng efter ligaettan Bayern, vilket innebär att man får satsa på att åtminstone slå Dortmund, och i sin tur knipa en andraplats.

Det är onekligen Leipzigs stora fokus just nu efter poängtappet mot Freiburg i förra veckan, 1-1 slutade det mötet på Red Bull Arena, vilket givetvis var en stor besvikelse. Det är en fight man ska vinna ifall man har planer på att säkra klubbens första ligaguld någonsin.

Nya tag är det som gäller för Leipzigs del på söndag, man ställs nu mot ett klart sämre motstånd än Freiburg i Mainz, ett Mainz som haft stora problem den här säsongen. Laget infinner sig först på en 15:e plats i tabellen med 27 poäng på kontot – 24 poäng färre än just Leipzig. Det vittnar om en markant skillnad lagen emellan och det gör även det faktum att Mainz bara har fyra poäng ner till fel sida av nedflyttningsstrecket, det blir en fight om överlevnad i dem avslutande omgångarna för deras del, och här tror vi Mainz dessutom kammar hem noll pinnar – Leipzig är steget större!

Vinner – till slut

Trots en imponerande upphämtning från Mainzs sida i den senaste omgången, då man hämtade upp ett 2-0-underläge till ett oavgjort resultat mot FC Köln på bortaplan, så vittnar fortsatt dem två insläppta målen om Mainz stora problem i försvarsspelet. Det är alltså bara ett lag i serien som släppt in fler mål än dem i år, nästjumbon Werder Bremen.

Därför tror vi dessvärre Quaisons Mainz inte räcker till mot Leipzig på söndag, de har enbart hållit nollan intakt vid tre olika tillfällen den här säsongen och då bör ett lag av Leipzigs kaliber helt enkelt vara steget större – Leipzig är dessutom ligans andra starkaste lag på bortaplan med 7 segrar på 13 matcher.

Med det sagt så tror vi Leipzig, trots alla ovanstående argument, kan uppleva lite problem här på Opel Arena, Mainz har ändå en supervass anfallare i Robin och snittar fler mål framåt än 1.00 per spelad match. Att båda lagen hamnar i målprotokollet är därför ett givet utfall här, det i kombination med en Leipzig-seger betalar superintressanta 2.20x insatsen hos spelbolaget Bethard – och blir också vårt speltips härifrån! Stort lycka till vid rygg.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betfair: 1000 kr i bonus

Betfair bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: Leipzig Vinst och båda lag att göra mål
Odds: 2.20
Bolag: Bethard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming