speltips_skribent

Speltips Hammarby – Lech Poznan 16/9: Andra kvalrundan i EL

Hammarby kliver in i onsdagens möte som knappa favoriter när polska Lech Poznan kommer på besök.

Twitter Facebook

Vi har samtliga svenska lag kvar ute i Europa än så länge, fyra av fyra lag alltså, som kliver in i Europa League andra kvalrunda i veckan. Det är kul, och förhoppningsvis kan vi få se, åtminstone tre avancemang till tredje kvalrundan. Djurgården och Malmö FF lär göra jobbet, för Hammarby står det och väger, samtidigt som vi räknar med att Göteborg får det jobbigt mot Köpenhamn, trots spel på Gamla Ullevi.

Står och väger skriver vi alltså kring Hammarby och deras chanser i onsdagens möte, och det har, först och främst att göra med att Lech Poznan är ett bra fotbollslag, de tillhör skaran en av Polens största fotbollsklubbar och har även en del erfarenhet från spel ute i Europa. Så sent som 2016 lirade man ute i Europa League. Även 2011.

För det andra tycker vi Hammarby har alldeles för stora problem i defensiven för att det hela ska kännas stabilt, nu är detta redan från början en väldigt tuff uppgift för Hammarby, men när defensiven sviker, i princip i varje match, så blir uppgiften ännu större. Hammarby har inför onsdagens möte noterats för 10 baklängesmål på dem 5 senaste omgångarna i Allsvenskan. Är Lech Poznan på hugget lär de därför kunna straffa Hammarby.

Bristen på erfarenhet från Europa, samt den svaga defensiven är helt klart två saker som talar emot Bajen på onsdag. Det som dock talar för är det faktum att Lech Poznan fått en urusel start i Ekstraklasa, de har två poäng på kontot, tre omgångar in i seriespelet. Att deras säsong nyligen startat är även det något som talar för Hammarby, men även det faktum att Lech Poznan redan släppt in sju mål – bara ett lag i serien har släppt in fler. Så var står egentligen Lech Poznan i dagsläget?

Mål, en garanti

Det går inte att komma ifrån att både Hammarby och Lech Poznan har stora brister i försvarsspelet, den detaljen talar givetvis för att vi får bevittna mål när dessa lag drabbar samman på Tele2. Men det är alltså inte enbart det, utan lagens offensiv sticker också ut, både Hammarby och Poznan har kvalité längst upp i banan och gör i sin tur väldigt mycket mål.

För även fastän Lech Poznan läckt in bakåt under inledningen så har man alltså ett målsnitt framåt, som landar på 2.00 mål per spelad match. Det är bra, och heller inte en tillfällighet, utan Lech Poznan var, tillsammans med Legia Warszawa, det laget som gjorde flest mål i Ekstraklasa i fjol, hela 70 stycken – Piast Gliwice som slutade trea stannade på 41.

Vi kan även passa på att lyfta fram Mikael Ishak här, han har gjort mål i samtliga ligamatcher för Lech Poznan så här långt och toppar även skytteligan i Polen. En härlig batalj är att vänta här, mellan honom och Bajen-försvaret.

Som ni förstår så kommer vi att investera i målen här, båda lagen garanterat mål, åt alla håll och därför tycker vi det är en given marknad. Att välja sida känns alldeles för osäkert, vi litar varken på Hammarby eller Poznan. Därför blir det istället en slant på Över 2.5 mål & BLGM – Ja, till lite mer än dubbla degen hos spelbolaget Mr Green. 2-1 åt något håll känns som ett givet utfall. Stort lycka till vid rygg!

 RYGGA DITT SPEL HOS MR GREEN – FÅ 100 KR FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

Testa 888sport: få 100 SEK extra

888sport ger alla nya kunder 100 kr extra att spela för vid en första insättning.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: Över 2.5 & BLGM – Ja
Odds: 2.04
Bolag: Mr Green (100 kr freebet)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming