speltips_skribent

Europatipset 5/8: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher

Spelförslag till Europatipset vecka 32! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi vårt system.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 32! Europa League är tillbaka och inte tackar vi nej till det – vi bjuds på fyra trevliga matcher från den tävlingen. Sedan är det alltså nästan Allsvenskan för hela slanten – bortsett från mötet mellan Molde och Start i Norge. Och med det sagt så sparkar vi igång analysen – och bjuder på ett 512 raders system med 9 halvgarderingar.

europatipset tips vecka 32

 TILL EUROPATIPSET!

1. Manchester United – LASK Linz, 1

Manchester United kliver in i onsdagens returmöte med en 5-0-seger i bagaget och därför är den engelska storklubben också klara för vidare spel i Europa League. Solskjaer kan därför komma att vila ett par spelare i den här returen, men trots detta har vi alltså väldigt svårt att se ett annorlunda utfall än en komfortabel hemmaseger. Klasskillnad. Vi spikar United.

2. Inter – Getafe, 1X

Inter och Getafe gör upp på neutral mark, mer exakt i Tyskland och här går det inte att bortse från Getafes svaga form sedan fotbollen drog igång igen. Den spanska klubben har inte gått att känna igen samtidigt som Inter sett pigga ut här på slutet. Därför placerar vi ut ettan först och adderar till krysset eftersom att Getafe trots allt fortsatt har en fin defensiv.

3. FC Köpenhamn – Basaksehir, 1 2

Basaksehir besegrade Köpenhamn med 1-0 hemma i Istanbul och måste därför ses som favoriter till avancemanget här. Köpenhamn har dessutom haft en jobbig säsong i Danmark och därför placerar vi även ut tvåan först här. Samtidigt vet man aldrig med turkiska klubbar ute i Europa, de har en vana att göra bort sig och gaffeln blir därför vårt val i match nummer 3.

4. Shakhtar – Wolfsburg, 1X

1-0 till Shakhtar i det första mötet i Tyskland och nu ställs klubbarna mot varandra i Kiev, det får oss att tro lite extra på hemmalaget. Shakhtar har bevisat att de fixar Europa-spelet och är onekligen kapabla till att besegra Wolfsburg igen. 1X!

5. Hammarby – Falkenberg, 1X

Falkenberg tenderar att göra bra lag sämre och därför kan man inte riktigt bortse från krysset i det här mötet, visst ska Hammarby vinna den här matchen i 9 av 10 fall, men de har trots allt mycket att förbättra, och därför faller valet på 1X. Falkenberg vann dessutom senast, det lär boosta dem inför det här mötet.

6. Malmö FF – Helsingborg, 1

Inget snack om saken, Malmö FF har växlat upp och är flera steg större än Helsingborg. Fem raka segrar är dessutom ett faktum för deras del (i Allsvenskan) inför det här mötet, därför har vi svårt att se ett annorlunda utfall än en hemmaseger här. Malmö vinner.

7. Varberg – Djurgården, 2

Varberg har fyra raka matcher utan en seger inför mötet mot Djurgården på onsdag, inget uselt facit för en nykomling – som dessutom placerar sig på en sjundeplats – men vår fasta övertygelse är fortsatt att Varberg kommer att fortsätta dala i tabellen – Djurgården är det bättre laget och ska därför bara vinna. SPIK!

8. Molde – Start, 1

19 poäng skiljer Molde och Start åt i tabellen inför omgång 13 och det tycker vi egentligen säger allting om kvalitén på lagen. Molde är ett av Norges bästa fotbollslag, det är inte Start som kommer att kämpa på i botten av tabellen. Solklar spik!

9. AIK – Elfsborg, X2

AIK fick som bekant bara med sig ett poäng från mötet mot Kalmar senast, det var första matchen sedan Norling fick sparken och det kommer att ta lite mer tid tills AIK får pusselbitarna på plats. Elfsborg har redan de pusselbitarna på plats och tuffar på. X2 bör räcka!

10. Häcken – Norrköping, 1X

Norrköping har bara vunnit en av sina fyra senaste matcher i Allsvenskan vilket innebär att Malmö FF har hunnit ikapp, de båda lagen delar nu förstaplatsen och det är en förstaplats Malmö FF kommer att ha intakt efter den här omgången. Häcken bör ha en god chans att besegra Norrköping på torsdag.

11. Göteborg – Östersund, 1 2

IFK Göteborg bör ha en god chans att besegra Östersund på torsdag men Östersund är småknepiga och spelar ofta oavgjort. Göteborg har samtidigt inte övertygat vilket får oss att klicka in gaffeln, hemmalaget är alltså streckade till 65% och har då inte vunnit någon av sina sju senaste matcher i Allsvenskan. Vi testar!

12. Kalmar – Örebro, 1X

Kalmar har spelat oavgjort i tre raka omgångar inför det här mötet och bör därför ha en god chans att knipa ytterligare en pinne när ett formsvagt Örebro tittar förbi. Örebro kommer trots allt närmst från en förlust mot Falkenberg och föll även mot Hammarby i omgången innan med 3-0. 1X bör räcka.

13. Mjällby – Sirius, X2

Sirius har imponerat stort under inledningen men har hamnat i en mindre svacka här på slutet. Det blev dock en pinne mot Elfsborg på bortaplan senast och det lär man kunna ta med sig in i den här matchen. Mjällby har samtidigt tappat poäng i fem raka omgångar. X2.

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 100 kr, spela för 200!

Hämta en 100-procentig välkomstbonus hos 888sport.
Skapa ett konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 512 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 18:54
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming