klubbyte fotboll

Storspelare Byter Klubb inför Säsongsstart

Mellan säsongerna är det mycket som händer i fotbollsvärlden. För avancerade oddsspelare är det viktigt att hålla koll på spelarbytena men även om man inte bettar så får de stora summorna involverade även den mest ointresserade att vakna till. Den heta transfersommaren ska ge klubbar bättre förutsättningar inför den kommande säsongen och vissa övergångar är viktigare än andra. Exempelvis har FC Barcelona förstärkt sin trupp med Frenkie De Jong, och Juventus med Matthijs de Ligt.

Under den pågående silly season-perioden kan vi se att flera storspelare är nära att byta klubb, vilket kan röra om rejält i grytan. Låt oss titta närmare på de största spelarna som närmar sig en flytt.

Årets högst tickande transferbomb

Årets största transfer kan komma att ske mellan franska Ligue 1:s överlägsna Paris Saint-Germain och La Liga-jätten FC Barcelona. Mycket pekar nämligen på att den brasilianske superstjärnan Neymar kommer att lämna PSG för Barca. Han har sagt att han vill lämna och Lionel Messi verkar högst angelägen att få tillbaka sin före detta anfallskollega. Affären kommer att kosta, och Barca uppges erbjuda PSG både Ousmane Dembélé och Philippe Coutinho plus flera hundra miljoner kronor för Neymar.

Gareth Bales exit

Trots ett fint poängfacit är den walesiske forwarden Gareth Bale på god väg bort från Real Madrid. Deras tränare Zinedine Zidane har talat öppet om att klubben jobbar på att få till en affär, men det är ett par saker som behöver klaffa innan det kan bli ett faktum. Inte minst sitter han på en oerhört saftig lön, som få klubbar har råd med. Samtidigt som Bale ska ha mycket pengar är han känd för att vara skadebenägen. Det har trots detta ryktats mycket om en flytt tillbaka till Tottenham, där han får kliva ned i lön. Når Bale toppform kan Tottenham bli en allvarlig deltagare i titelstriden.

Harry Maguire till Manchester United

Ifall den engelska landslagsbacken Harry Maguire lämnar Leicester City för Manchester United kan det mycket väl innebära Premier Leagues största värvning i sommar. Ja, en affär är nära och den ryktas gå på 80 miljoner pund, vilket motsvarar strax under en miljard svenska kronor. Detta är otroliga pengar för en mittback, men priserna på marknaden har generellt skjutit i höjden och försvarare har blivit betydligt dyrare. Skulle United ordna till deras försvarslinje kan de besegra vilket lag som helst i ligan.

En spännande fotbollssäsong

Skulle de ovan nämnda övergångarna bli av kommer vi att få ta del av kokande säsonger med enorma förväntningar. Många kommer att följa de olika ligornas matcher på Viaplay och Strive, men för den som vill höja spänningen ytterligare med oddsspel så finns det nu många godkända svenska bettingsidor på nätet med bra odds.

Inte minst kan förstärkta Real Madrid och Juventus bli två utropstecken när Champions League drar igång. Vinnaroddsen i början av augusti hos några av de främsta bettingsidorna i Sverige visar dock på Manchester United och Barcelona som tippade vinnare.

Toppligornas säsonger drar igång i augusti. Ser du fram emot spektaklet?