Dam fotbolls VM Frankrike 2019- Heja fram Svenskorna!

Fotbolls VM för damer sparkar nu igång i Frankrike. Frågan är om detta VM blir den riktiga, och viktiga resan vidare för damerna. Kan vi prestera mer än vad bettingbolagen och medierna tror? Helt klart har ett rejält uppsving hänt under den senaste tiden, då damfotbollen gjort ett större avtryck i sportvärlden. Samtidigt har även intresset från sponsorer ökat. Kommer vi att få se bra matcher och en stark insats i detta VM och några bra riktigt bra och viktiga överraskningar? Vilka är favoriterna och vad är Sveriges chanser för att gå vidare? 24 kvalificerade lag gör upp om platserna och medaljerna. Vi reder ut vad vi kan förvänta oss och ger dig bettingtips online för hur du ska tänka.

Favoritlag i Fotbolls VM 2019

I år genomförs spelen i Frankrike och det är det 8:e världsmästerskapet i fotboll för damer. Som alltid finns det ett antal favoriter till att ta hem medaljer. Historiskt har Sverige inte visat framfötterna, men vi har med oss en silvermedalj från VM 2003 i USA där Sverige förlorade mot Tyskland med 2-1 i Golden Goal i 98:e minuten. Vi har även fått med oss två stycken bronsmedaljer från åren 1991 samt 2011.

De 24 lagen som deltar i VM har delats in i 6 grupper med 4 i varje där de två bästa kommer att gå vidare. De som placerar sig på 3:e plats får ett eget gruppspel där de fyra bästa sedan går vidare. Totalt går då 16 lag in i åttondelsfinalerna.

I årets VM finns ett antal favoriter till medaljplatserna och de främsta är Frankrike, USA och Tyskland. Här måste vi även ta med England och vi kan då säga att det är fyra tydliga lag som tävlar om de högsta placeringarna. USA är den regerande världsmästaren.

Favoriterna i VM tar sig enkelt vidare från gruppspelen

En snabb koll på gruppspelen visar att favoriterna inte kommer ha några problem att ta sig vidare från sina grupper. Motståndarna håller en betydligt lägre nivå och det vore osannolikt att dessa fyra favoritlag inte kommer vidare. Dock är det inte på något sätt ointressant att köra betting online på dessa matcher. Vill du ha extra bra utökade möjligheter på odds sidan så titta på kombinationsbet av 3 eller fler matcher samt på handikapp odds. Dessa odds brukar ge betydligt mer när det är relativt säker utgång på matchen. Utbudet på matcherna kommer att vara bra och vi tror oddsen kommer att vara till din fördel. Bettingbolagen har helt enkelt inte lika bra koll på damfotboll som på herrarna vilket gör att det finns bra möjligheter för dig som spelare.

Så bettar du på Sverige i Fotbolls VM 2019

Ett VM är alltid ett VM och det ger bra möjligheter att lägga spännande sportsbet på många olika matcher. En snabb koll på bettingbolagens odds för vinnare placerar Sverige någonstans kring 10:e plats. I grupp F där Sverige befinner sig huserar även USA. Övriga att avverka i den gruppen är Chile och Thailand. En kvalificerad gissning är att USA vinner gruppen och Sverige slutar på andra plats och är därmed klara för åttondelsfinalerna.

Värt att veta är att den bästa spelaren vi har inte kommer att vara med på detta VM. Vi tänker såklart på Lotta Schelin som är Sveriges genom tiderna bästa målskytt på damsidan. Laget har kapacitet att utmana och leverera och det blir spännande att se vem eller vilka som nu kliver fram ordentligt i spelet. I kvalspelet till VM fick vi med oss hela sju vinster och endast en förlust, mot Ukraina. Allt detta talar också för att Sverige har ett stabilt och bra lag och kan överraska ordentligt under VM 2019.

Första matchen för Sverige är den 11 juni mot Chile och kommer att avverkas lätt. Samma sak gäller den 16 juni då vi möter Thailand. USA står på planen den 20 juni och det kommer bli en hård motståndare. Den här matchen är inte på något sätt kritisk då vi kommer gå vidare oavsett resultatet mot USA men den blir en bra värdemätare. Vi kommer få en fingervisning om vilka styrkor vi har att komma med när turneringen lämnar gruppspelet. Holland, Austrailen och Spanien kan bli svåra motståndare i nästa steg.

Initialt kan du lägga kombinationsbet på tydliga matcher i gruppspelet för att dra upp oddsen. Ett ganska säkert och lite spännande val när matcherna är tydliga. Oddsbolagen är tydliga med att Sverige är den stora favoriten mot Chile. Här är några odds från ledande bolag på marknaden:

Chile – Sverige
Unibet: 24 – 7,75 – 1,12
Bethard: 19,5 – 7,50, 1,09
Bet365: 19 – 6,50 – 1,16
Oddsen är hämtade 6 juni kl 14:00

Faktum är att vi kan ha en bra chans att verkligen placera oss i toppskiktet i detta VM. Med kända spelare som är borta kommer andra fram och tar platserna och lyfter sig lite extra. Tror du på en placering bland de 4:a bästa är oddset hos Unibet på det 6,50. Ett inte alls ointressant odds att lägga och verkligen inte orimligt, det höjer också förväntningarna lite extra. Vi hoppas du hittar många attraktiva odds för betting online här på vår sida och att våra tips gett dig lite bakgrund.