speltips_skribent

Speltips Villarreal – Getafe 12/1: De löser minst oavgjort!

Villarreal kan komma att fortsatt infinna sig under nedflyttningsstrecket, när halva säsongen är spelad! Ett ordentligt utropstecken.

Twitter Facebook

18 omgångar har spelats i Spaniens högstaliga och mycket överraskande hittar vi Villarreal först på en 18:e plats i tabellen, 18(!). Att de är säsongens stora misslyckande så här långt, råder det därför inga som helst tvivel om, laget står fortsatt på blott tre segrar och infinner sig i sin tur två poäng ifrån trygg mark!

Ett sådant utfall hade nog ingen räknat med, inte ens personer som följer La Liga närmre, varje säsong in och ut. Fjolårets säsong resulterade trots allt i en femteplats för Villarreal, vilket i sin tur ledde till spel i Europa och väl där har Villarreal faktiskt tagit sig vidare till ett slutspel. Dock ska man samtidigt ta hänsyn till att man lottades in i en grupp som bestod av skotska Rangers, Spartak Moskva och Rapid Wien.

Tittar vi närmre på hur Villarreal har uppträtt under de senaste veckorna, så kan vi konstatera att laget fortsatt gått riktigt svagt. De har endast lyckats vinna 1 av sina 12 senaste matcher i ligaspelet, och har dessutom radat upp fem raka poängtapp inför lördagens möte mot Getafe.

Nu är det dessutom så att Villarreal ställs mot en väldigt tuff motståndare i omgång 19, Getafe är på alla sätt och vis att räkna med i årets upplaga, det var de faktiskt redan i fjol när de mäktade med en åttondeplats i tabellen. Idag infinner de sig på en sjundeplats och faktum är att de numera känns som ett etablerat gäng bland de sju, åtta främsta. I skrivande stund är Getafe helt klart ett bättre lag än Villarreal.

Dubbelchansen intressant

För de som följt La Liga närmre i år och under fjolåret, är det ingen direkt nyhet att Getafes framgångar grundat sig i ett välorganiserat försvarsspel. Vi tar inte i när vi påstår att deras försvarsspel är fantastiskt. Faktum är att laget endast noterats för 15 baklängesmål i ligaspelet den här säsongen. För att sätta det i perspektiv så kan vi konstatera att endast Atletico Madrid är bättre på 13 insläppta.

Och det är inte heller direkt så att spelet på resande fot varit ett störningsmoment för Getafe, de har bara noterats för en förlust på bortaplan efter nio spelade matcher. Bara Atletico Madrid och Barcelona har samma siffra i den kolumnen.

Vi har därför alla anledningar till att tro på att Getafe, åtminstone får med sig ett oavgjort resultat från El Madrigal. Relevant att lyfta fram är dessutom det faktum att Villarreal bara vunnit en match på hemmaplan den här säsongen. Då har man trots allt spelat nio matcher här på El Madrigal.

Getafe är bättre organiserade, är inne i en bättre period och är helt enkelt det bättre laget av dessa två. Vi lyfter därför fram dubbelchansen (X2) som betalar grymma 1,76x hos 888sport! Sätt in 100 kr spelbolaget, få 600 att spela för! ↓

 GÅ MED 888SPORT – SÄTT IN 100 KR, SPELA FÖR 600!

Ny bonus hos Interwetten: 150% upp till 1500 kr!

Sätt in 1000 kr, få 2500 kr att spela för hos Interwetten!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,76
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming