speltips_skribent

Speltips Manchester City – Tottenham 17/8: Målspel från Etihad Stadium

Ett kärt återseende väntar, efter den otroliga kvartsfinalen i Champions League i fjol – vilket lag tar hem det här?

Twitter Facebook

Tottenhams avancemang från kvartsfinalen i Champions League ligger fortsatt färskt i minnet så här fyra månader senare, Llorentes 4-3-mål på Etihad Stadium skapade ny historia hos Tottenham, och Manchester City fick alltså se sig själva besegrade efter ett bortdömt mål i den absolut sista sekunden.

Nu har förvisso City och Tottenham ställts mot varandra en gång sedan den bataljen, men fortsatt är det utan tvekan den matchen man slänger en tanke på, när de här båda lagen kliver in Etihad Stadium under lördagskvällen. Och jäklar vilken spännande fight vi har framför oss.

Manchester City är givetvis stora favoriter i lördagens möte, en hemmaseger betalar runt 1,35x hos de flesta spelbolag och det är ett ordentligt statement från spelbolagen, vilket även säger väldigt mycket om var City står i dagsläget. Man gjorde som bekant historien kort med West Ham i ligapremiären (0-5) och lär, i vanlig ordning tuta på här framöver. Och vi har faktiskt väldigt svårt att se att man inte ska vinna ligan i år igen.

Tottenham inledde även de ligan bra när de vände och vann över Aston Villa, 0-1 till 3-1 är alltid ett styrkebesked och jäklar vilket spännande lag Pochettino förfogar över i år. Nyförvärvet, Ndombele gjorde som bekant mål i premiären och vi fick även bevittna hur mycket kvalité det finns i en gubbe som Christian Eriksen – Tottenham blev 10 gånger så bra med dansken på banan.

Odds från målmarknaden

Sane, Mendy och nyförvärvet Cancelo kommer samtliga tre att missa lördagens möte, men bortsett från de namnen så är alltså alla tillgängliga för spel i Peps lagbygge.

Nyförvärvet Rodri fick som bekant förtroendet från start i premiären men på lördag förväntar vi oss att Pep ställer fram Fernandinho, brassen har ställts mot Tottenham tidigare och vet vad som krävs i en sådan här fight. Aguero, Gundogan och Silva är tre andra namn som förväntas finnas med direkt från start.

För Tottenhams del så missar Son, Foyth och Alli matchen, den förstnämnda på grund av en avstängning och de två andra på grund av skada. Davies är även han ett frågetecken. Tunga avbräck möjligtvis, men det viktigaste är trots allt att Kane och Eriksen är skadefria – det är de som är det i särklass största hotet i offensiven.

Med det sagt så tror vi på en matchbild, med målchanser åt båda håll under lördagen. City genomförde, långt ifrån en perfekt match i premiäromgången, snarare tvärtom så bjöd de på ett flertal enkla misstag. Upprepar man detta mot Tottenham, så lär det smälla.

Vi väljer därför att klicka in målspelet; BLGM – Ja, till godkända 1,75 x insatsen hos Bet365.

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Gå med Betfair – få 1000 kr i bonus!

Betfair dubblar din insättning på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,75
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming