speltips_skribent

Speltips Getafe – Barcelona 6/1: Knepig uppgift för katalanerna

Getafe är onekligen att räkna med i årets upplaga av La Liga, ett oerhört organiserat gäng som mycket väl kan stänga igen på söndag.

Twitter Facebook

Det är idag svårt att tro att Getafe agerade nykomling under fjolårets säsong, redan då stod de för en minst sagt mäktig säsong när de noterades för en 8:e plats i tabellen och samtidigt endast släppte in 33 mål – endast två lag var bättre, Barcelona och Atletico Madrid.

Idag, under sin blott andra raka säsong i La Liga, agerar de som ett etablerat gäng, i den övre delen av tabellhalvan. Getafe är oerhört organiserade och visar fortsatt upp ett oerhört imponerande försvarsspel, laget har alltså endast noterats för 13 baklänges mål så här långt, och i skrivande stund är det endast Atletico Madrid som är bättre (12).

Vi hittar nu Getafe på en mäktig sjundeplats i tabellen och laget har bara noterats för blott 4 förluster efter 17 spelade omgångar – färre än lag som Real Madrid (4), Alaves (5) och Real Betis (6). Det är ett minst sagt imponerande facit och en bekräftelse på att Getafe är att räkna med i år. Det finns en tydlig spelidé och de gör det bevisligen riktigt bra.

Det finns därför inget utrymme för underskattning från Barcelona sida. Ja, de har ett betydligt bättre lag än Getafe på pappret men katalanerna har varit långt ifrån ett 100-procentigt lagbygge den här säsongen. Det faktum att de tappat poäng mot klubbar som Girona, Leganes, Bilbao och Betis bekräftar onekligen detta.

Getafe stänger igen

När Getafe och Barcelona, i fjol ställdes mot varandra, fick vi bevittna två riktigt tighta möten. Barcelona vann den första matchen med 2-1 efter ett sent avgörande, och fick endast med sig ett oavgjort resultat på Camp Nou i det andra mötet. De resultaten var heller ingen tillfällighet, utan Getafe är helt enkelt väldigt svåra att få hål på.

Tittar vi närmre på Getafes senaste resultat i ligaspelet, så kan vi alltså konstatera att laget endast noterats för ett baklängesmål på deras fyra senaste matcher här på hemmaplan. Vi räknar därför med att Barcelona upplever problem i den sista tredjedelen på söndag.

Faktum är att Getafe endast vid två tillfällen, den här säsongen, släppt in fler än ett mål i en och samma match, mot Real Madrid och Atletico Madrid. Därför kommer vi att plusspela Getafe på asianmarknaden. Känslan säger att de mycket väl kan få med sig ett oavgjort resultat härifrån.

Getafe (+1,25 asian handicap) betalar exakt dubbla degen hos spelbolaget 888sport och blir alltså vårt speltips från den här bataljen. En tight fight är att räkna med!

 GÅ MED 888SPORT – SÄTT IN 100 KR, SPELA FÖR 600!

Ny bonus hos Interwetten: 150% upp till 1500 kr!

Sätt in 1000 kr, få 2500 kr att spela för hos Interwetten!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (+1,25 asian handicap)
Odds: 2,00
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming