speltips_skribent

Speltips Frankrike – Turkiet 14/10: Slaget om förstaplatsen

Turkiet besegrade Frankrike med 2-0 i Konya i juni månad, att man upprepar bedriften i Paris är mindre sannolikt. Vi väljer sida.

Twitter Facebook

Turkiet har gjort ett strålande kvalspel så här långt och utmanar direkt Frankrike om en förstaplats i grupp H, cred ska de onekligen ha för den här bedriften, och enda poängtappet är alltså fortsatt nederlaget i Island den 11 juni – resterande matcher har resulterat i en seger.

Och en sak är alltså säker, Turkiet tror på att plocka den där förstaplatsen. Det är som bekant Şenol Güneş som styr sparkarna i det turkiska landslaget, samma man ledde Turkiet till en semifinal, och i sin tur ett VM-brons i Sydkorea/Japan 2002. Att spelarna känner till, och ser upp till den mannen är glasklart, frågan är bara huruvida det räcker till poäng i Paris eller inte.

Frankrike är givetvis steget större än samtliga nationer i sin grupp, Turkiet, Island, Albanien, Andorra och Moldavien bör inte ha allt för mycket att säga till om, och så har fallet även varit – bortsett från en fotbollsmatch i Turkiet. Den matchen förlorade Frankrike med 2-0, vilket givetvis även väckte en del frågetecken.

Sedan dess har det dock blivit fyra raka segrar för Frankrike, och senast besegrade man även Island med 1-0 på bortaplan. De är dessutom väl medvetna om att de vid seger på måndag, i princip säkrar en plats i EM. Sedan återstår Moldavien på hemmaplan och Albanien i Tirana – åtminstone fyra säkra poäng där.

Bra spelvärde på Frankrike

Det är givetvis en enorm skillnad när det kommer till att lira på hemma- samt bortaplan, speciellt för Turkiet där fansen i princip alltid bjuder på en magisk stämning. Med det sagt så tror vi matchbilden kommer att se helt annorlunda ut på måndag – Frankrike lär trycka på här i Paris.

Och Frankrike har ett minst sagt intressant lag just nu, Mbappe är förvisso borta på grund av skada, men lirare som Kingsley Coman, Griezmann, Tolisso, Lemar, Ndombele och Varane är ju som bekant trevliga namn. Coman är dessutom ett av världens allra hetaste namn i nuläget.

Med det sagt, så tror vi Frankrike – här på hemmaplan – ser till att besegra Turkiet. Det krävdes trots allt ett mål i den 90:e matchminuten för att segern mot Albanien skulle bli ett faktum för Turkiets del senast, dessutom på hemmaplan. Det säger trots allt någonting.

Frankrike (-1 handikapp) klickas in till exakt dubbla degen hos Betway.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETWAY – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

2000 kr i välkomstbonus – hos Unibet

Den etablerade svenska Sportsbookien Unibet erbjuder alla nya kunder 2000 kr i välkomstbonus.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1 handikapp)
Odds: 2,00
Bolag: Betway (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming