speltips_skribent

Speltips Elfsborg – Malmö FF 22/9: Motivationsfaktorn central

Malmö FF är direkt involverade i toppstriden, samtidigt som Elfsborg infinner sig i ingenmansland – tung faktor!

Twitter Facebook

Elfsborg kliver in i söndagens möte med fyra raka poängmatcher, trots detta ställer vi fram ett litet frågetecken kring deras form. Ett kanonmål räddade Elfsborg från ett nederlag mot bottenlaget Eskilstuna, i omgången innan det fick man bara med sig ett kryss när Sirius gästade. Innan det noterades man förvisso för två raka segrar, men det var även mot två krisdrabbade fotbollsklubbar i Sundsvall och Östersund.

Svårighetsgraden höjs därför ett par snäpp när Elfsborg ställs mot Malmö FF på söndag, när lagen gjorde upp i maj månad vann Malmö med 4-1, och därför lär det finnas en revanschlusta i hemmalägret, men frågan är alltså om det är tillräckligt av en motivationsfaktor för alla fälla ett guldjagande Malmö FF?

Malmö FF infinner sig trots allt i en riktigt bra period, de kommer förvisso närmst från en förlust i Europa League (1-0 mot Dynamo Kiev), men det resultatet bekräftar snarare Malmös kvalité. Bra insats, och man fick alltså så när med sig ett poäng från det mötet.

I Allsvenskan har Malmö FF radat upp två raka segrar, man slog Norrköping med 1-0 senast och i omgången innan krossade man Kalmar med 5-0. Och med tanke på att Djurgården besegrade Sundsvall i fredags, så infinner sig Malmö alltså sex poäng ifrån förstaplatsen. Trepoängaren är därför ett måste på söndag, annars kan man högst troligt vinka adjö till ligaguldet.

Blir tufft för Elfsborg

Rent formmässigt ser det alltså helt okej ut för Elfsborg, men tittar man som sagt närmre på motståndet de stött på, så är det en markant skillnad i jämförelse med vad för typ av motstånd som dyker upp här. Och faktum är att Elfsborg, när det återstår sju omgångar att spela för, inte alls har mycket att se fram emot. Realistiskt sett, så kan de som bäst bli åtta i Allsvenskan i år, en plats de alltså delar i nuläget med Örebro.

Och det är just motivationsfaktorn som väger tyngt här, åtminstone i våra ögon. Sedan kan man givetvis addera till klasskillnaden med, och framför oss ser vi en självklar vinnare i form av Malmö FF.

Med det sagt så väljer vi gästernas sida i den här matchen, en Malmö FF-seger betalar godkända 1,71 x insatsen hos Speedybet, och är klart värt en slant. Missa inte Speedybets välkomstbonus – 100% upp till 2000 kr! ↓ 

 RYGGA DITT SPEL HOS SPEEDYBET – FÅ 2000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Nätets smidigaste Sportsbook – Hajper!

Slipp allt krångel med registrering och email, logga enkelt in via Mobilt BankID – och erhåll en 100-procentig odds bonus!
Gå till Hajper.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1,71
Bolag: SpeedyBet (2000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming