speltips_skribent

Speltips Dortmund – Leipzig 17/12: Hemmaplansfördelen väger tungt

Ett formstarkt Borussia Dortmund tar sikte på sin femte raka seger när ligaettan Leipzig tittar förbi. Trevlig tillställning!

Twitter Facebook

Emil Forsbergs Leipzig toppar Bundesliga-tabellen efter 15 spelade omgångar, det är en trevlig nyhet, minst sagt men givetvis är Bayern Münchens tabellposition egentligen det som gläder de flesta, att Bayern infinner sig först på en femteplats gör Bundesliga mer spännande än på mycket länge. Så är det.

Leipzig har varit helt outstanding så här långt in på säsongen, 10 segrar på 15 omgångar, samt enbart 2 nederlag, fina siffror som bekräftar att Leipzig menar allvar. Att Timo Werner öser in mål gör ju givetvis inte det hela sämre, tysken står redan på 16(!) fullträffar i ligaspelet, vilket är en helt fantastisk siffra. Lewy toppar förvisso på 18, men 16 är bara mäktigt, helt kart.

Det kommer därför att krävas en riktigt bra insats från Borussia Dortmunds sida, ifall tisdagens möte ska resultera i en trepoängare. Leipzig har vunnit sex av åtta bortamatcher i år och har bevisligen inte allt för stora problem med att lira på bortaplan.

Dortmund mår dock som allra bäst här på Signa Iduna Park, och därför tror vi även man tar initiativet i det här mötet. Det gör man i princip alltid på hemmaplan, oavsett motstånd. Det har bland annat Barcelona fått uppleva, men även Inter m.fl. Dortmund har inte förlorat en enda match på hemmaplan så här långt.

Rakt spel

Borussia Dortmund har hunnit lira 11 matcher på Signal Iduna Park den här säsongen, av dessa 11 har 8 resulterat i en trepoängare, samt 3 i ett oavgjort resultat, vilket alltså innebär att man ännu inte förlorat på hemmaplan.

Då förtjänade Dortmund dessutom segern mot Barcelona (0-0) i Champions League, addera därtill att man besegrat Leverkusen med resultatet 4-0, samt besegrat M’gladbach två gånger om, i ligaspelet samt cupen. Det är trots allt tuffa motståndare man ställts mot, men trots detta öser man alltså på. Här närmst, i ligaspelet slog man Mainz med 4-0 exempelvis.

Med det sagt så tror vi lite extra på Borussia Dortmund på tisdagskvällen, de är inne i en fantastisk period och här senast hamnade dessutom Reus, Sancho och Hazard samtliga tre i målprotokollet – viktigt för Dortmund att dessa håller sig skadefria och producerar poäng!

Den raka ettan klickas in till finfina 2,20x insatsen hos spelbolaget Betsafe.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSAFE – FÅ 500 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Interwetten: 1000 kr i bonus

Interwetten bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 2,20
Bolag: Betsafe (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming