speltips_skribent

Speltips Brighton – Cardiff 16/4: Ångestmöte deluxe!

Fem poäng skiljer 17:e placerade Brighton och 18:e placerade Cardiff åt i tabellen – en riktig sexpoängsmatch på tapeten!

Twitter Facebook

Cardiff har endast ett fokus i tisdagens möte mot Brighton, att trepoängaren ska bli ett faktum! Blir inte fallet sådant, så ser det onekligen mörkt inför avslutningen, Cardiff har endast fyra matcher kvar att spela för efter tisdagens match och har alltså samtidigt fem poäng upp till säker mark.

Allting står med andra ord på spel för Neil Warnocks mannar. Vi utgår därför ifrån att man intar mötet med en någorlunda försiktig approach, det finns onekligen inget utrymme för misstag på tisdag, annars kan man högst troligt glömma ett nytt kontrakt i Premier League.

Med detta sagt så är det trots allt viktigt att lyfta fram det faktum att Cardiff inte alls varit på G under de senaste veckorna, laget har noterats för tre raka förluster i ligaspelet, samtidigt som de alltså bara skrapat ihop tre poäng på de sju senaste matcherna. Dagsformen är med andra ord inte den bästa i bortalägret och därför bör Brighton trots allt ha en god chans att hänga av Cardiff på tisdag.

Nu är det dock så att Brighton, närmst kommer från en 5-0-förlust(!) mot Bournemouth på hemmaplan. Det är ett ordentligt utropstecken, minst sagt. Dock så kan vi samtidigt konstatera att Brighton, innan den matchen, trots allt såg starka ut. De besegrade Everton här på hemmaplan, samtidigt som de alltså plockade poäng mot Arsenal och West Ham. Fem poäng på de fyra senaste matcherna är alltså ett faktum inför tisdagens möte.

Hemmaplansfördelen avgör!

Trots 5-0-förlusten är dagsformen alltså betydligt bättre i Brighton-lägret. De har en betydligt positivare känslan kring sig och har dessutom bara noterats för två nederlag på hemmaplan, sedan i november(!) månad – mot Chelsea och senast mot Bournemouth.

Och på tisdag kan Brighton i princip säkra ett nytt kontrakt i Premier League, inför de egna supportrarna. Går de segrande ur det här mötet så har de Cardiff åtta poäng nedanför sig, det är en ordentlig motivationsfaktor här på hemmaplan.

Addera därtill att Cardiff förlorat 12 av sina 16 bortamatcher den här säsongen, endast två lag i serien är sämre – Huddersfield och Fulham. Brighton har samtidigt undvikit en förlust, i 10(!) av 16 hemmamatcher.

Callum Paterson, Sol Bamba, Alex Smithies och Matthew Connolly saknas fortsatt för Cardiffs del. Brighton får samtidigt klara sig utan Anthony Knockaert.

Med detta sagt så väljer vi alltså att klicka in den raka ettan till finfina 2,00 x insatsen hos spelbolaget Bet365!

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Lås upp 3 gratisspel, till ett värde av 1000 kr!

Redbet erbjuder alla nya kunder uppåt mot 1000 kr i gratisspel! Missa absolut inte detta.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 2,00
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming