speltips_skribent

Speltips AIK – Sheriff Tiraspol 15/8: Returmöte på Friends Arena!

Två gjorda mål på bortaplan samt seger i det första mötet, nu talar det mesta för att AIK tar sig vidare till playoff-rundan i Europa League.

Twitter Facebook

Svensk fotboll mår relativt bra, det får vi trots allt konstatera när vi kliver in i det avgörande skedet av den tredje kvalrundan i Europa League. Vi har tre klubbar kvar i tävlingen och med lite flyt – vi tänker främst på Norrköping – så kommer samtliga tre att ta sig vidare till playoffet (sista rundan).

Sett till AIK så ser det alltså väldigt ljust ut inför torsdagens avgörande möte, redan efter 14 minuter borta i Moldavien, var man uppe i en 2-0-ledning och efter fulltid fastställdes slutresultat till 2-1. Det innebär att Sheriff Tiraspol är tvungna till att göra minst två mål på torsdag, annars kan man alltså glömma ett avancemang.

Vi har därför väldigt svårt att se att AIK ska misslyckas med bedriften att ta sig vidare, speciellt i och med att Stockholmsklubbens främsta styrka är just det defensiva spelet – de står enbart på 13 insläppta mål efter 19 spelade omgångar i Allsvenskan!

Drömläge för AIK!

Omständigheterna talar för att Sheriff Tiraspol – i jakten på ett ledningsmål – kommer att tvingas till att blottlägga sitt försvar på torsdag. De har ju trots allt ingenting att förlora, och vi är alltså inte alls övertygade om att Sheriff lyckas sätta balansen i sitt försvars- samt anfallsspel – dvs att de lyckas med att vara offensiva, utan att äventyra kvalitén i försvarspelet.

Addera därtill att AIK förstärkt offensiven med ett namn som Nabil Bahoui, anfallaren är alltså spelklar till matchen på torsdag och målformen är det bevisligen ingenting fel på – Bahoui gjorde två mål inom loppet av tre minuter mot Eskilstuna i söndags.

Med det sagt så tror vi AIK besegrar Sheriff någorlunda komfortabelt på torsdag, de spelar på Friends Arena, är det bättre laget och omständigheterna talar helt klart för Stockholmsklubben.

Vårt speltips blir därför; AIK (-1 asian handicap), till finfina 2,07 x insatsen hos spelbolaget Bethard.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Testa NordicBet!

NordicBet bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1 asian handicap)
Odds: 2,07
Bolag: Bethard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming