speltips_skribent

Europatipset 10/2: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 6! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från 23 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 6! 13 nya fighter på kupongen och ett flertal på förhand spännande fotbollsmatcher. Manchester City ställs mot Chelsea och här står som bekant tre oerhört viktiga poäng på spel, City jagar fortsatt Liverpool i tabellen, samtidigt som Chelsea slåss om fjärdeplatsen.

Athletic Bilbao, som enbart sett bättre ut under Garitano ställs mot Barcelona och här finns det onekligen utrymme för en skräll. Åtminstone i våra ögon, Bilbao är stabila och mer organiserade just nu och det tror vi kan orsaka problem för Barcelona. Matchen går dessutom av stapeln på Sam Mames.

Utöver de två fighterna så bjuds vi i vanlig ordning på matcher från ett flertal andra ligor. Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Turkiet finns med på kupongen. Då kör vi igång analysen!

europatiset

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Manchester City.
Omgången bästa värdespik: Svårt att säga, vi har inte direkt plockat fram en tydlig värdespik, men lyfter trots detta fram match nummer 10 som en kandidat. Saint Etienne är betydligt svagare på bortaplan, och Rennes har gått riktigt starkt på hemmaplan under de senaste månaderna.
Omgångens chansspik: Ett oavgjort resultat i Bilbao och Barcelona är spännande!
Omgången favorit som är i fara: Barcelona.

1. Tottenham – Leicester, 1X

Tottenham är givetvis steget större än Leicester, de spelar på en väldigt hög nivå i princip hela tiden och ska bara besegra ett motstånd av Leicester kaliber ifall de har en bra dag på jobbet. Men, Leicester är Leicester och de tenderar bevisligen att störa de större klubbarna. De har bland annat besegrat City och Chelsea den här säsongen och de plockade dessutom poäng på Anfield för en vecka sedan. Därför är det bra att ta med krysset här också.

2. Manchester City – Chelsea, 1

Toppfight i Premier League! Manchester City och Chelsea ställs mot varandra i en på förhand väldigt spännande kamp. Båda lagen är som bekant i stort behov av en trepoängare, City jagar fortsatt Liverpool, samtidigt som Chelsea slåss om fjärdeplatsen. Och här säger känslan att Manchester City vinner relativt tryggt faktiskt. De är riktigt bra just nu även fastän de hade en något svagare period för ett par veckor sedan och Chelsea har trots allt sett väldigt tröga ut. Vi väljer därför att spika Manchester City.

3. Athletic Bilbao – Barcelona, 1X2

Athletic Bilbao är onekligen ett nytt gäng under Garitano, laget ser betydligt mer samspelt och organiserat ut och har endast förlorat en match sedan i början på december månad. Vi väljer därför att faktiskt helgardera den här matchen. Barcelona kan mycket väl uppleva problem på Sam Mames och spelvärdet är väldigt fint på hemmalaget. Det är värt att testa!

4. Valencia – Real Sociedad, 1X

Valencia är onekligen på uppgång och det är verkligen något tabellen bekräftar. Laget låg som bekant pyrt till i tabellen för någon månad sedan men har onekligen tagit sig i kragen nu. Valencia infinner sig nu på en åttonde plats, sex poäng bakom fjärdeplatsen. Vi höjer dock samtidigt ett varningsfinger för Real Sociedads höjd, Valencia har samtidigt spelat oavgjort vid 12 olika tillfällen den här säsongen. Därav 1X.

5. Sevilla – Eibar, 1

Eibar är ett bra fotbollslag, det råder det inga som helst tvivel om, men känslan säger fortsatt att detta onekligen är en match Sevilla bara ska vinna på hemmaplan. Vi slösar därför inga tecken och nöjer oss med den raka ettan.

6. Torino – Udinese, 1

Udinese har så här långt haft ett väldigt tufft 18/19, laget infinner sig bara två poäng ifrån nedflyttning och utöver det endast noterats för en seger på de nio senaste omgångarna i Serie A. Vi litar därför starkt på att Torino gör jobbet på söndag, här på hemmaplan ska de bara besegra det här formsvaga motståndet.

7. Sassuolo – Juventus, 1 2

Det här är verkligen en match Juventus vinner, eller förlorar. Speciellt i det här skicket. Juventus har onekligen sett väldigt loja, i ett flertal matcher nu och vi väljer, just av den anledningen att lyfta fram Sassuolo som en möjlig matchvinnare. De har onekligen något spännande på gång den här säsongen, och känslan säger att de mycket väl kan komma att skrälla här.

8. Werder Bremen – Augsburg, 1

Vi hittar Augsburg först på en 15:e plats i tabellen, endast tre poäng ifrån nedflyttningsstrecket. De har bevisligen en kämpig säsong och riskerar alltså att åka ur den högsta ligan, av den anledningen så spikar vi hemmalaget. Werder Bremen är steget större den här säsongen.

9. Fortuna Dusseldorf – Stuttgart, X2

Det är möjligtvis ett konstigt beslut att klicka in X2 här med tanke på att Fortuna faktiskt infinner sig före i tabellen, och dessutom spelar på hemmaplan. Men vi tror fortsatt starkt på detta Stuttgart, de har onekligen ett bra lag och är, sett till spelarmaterialet det bättre laget här. X2!

10. Rennes – Saint Etienne, 1X

Det är inte direkt en nyhet att Saint Etienne är ett betydligt bättre lag på hemmaplan, av deras totala 37 poäng så har de noterats för 26 inför de egna supportrarna. Siffrorna är tydliga. Onekligen. Rennes har samtidigt gått riktigt starkt på hemmaplan under den senaste perioden, och därför väljer vi faktiskt att klicka in 1X. Möjligtvis en liten chansning, men samtidigt inte.

11. Nice – Lyon, 1 2

Det här är onekligen en match som Lyon vinner eller förlorar, ja vi har använt argumentet tidigare men det ligger onekligen något i det. Lyon blandar och ger bevisligen väldigt mycket, de kommer närmst från en seger över PSG, vilket givetvis är starkt, men de känns betydligt mer opålitliga den här säsongen, jämfört med fjolårets säsong. Vi väljer därför att trots allt ta med ettan i den här matchen, även fastän då Lyon sett bra ut under den senaste perioden.

12. Utrecht – PSV, 2

PSV Eindhoven har vunnit 18 av sina 20 matcher i ligaspelet den här säsongen, och det säger egentligen allting om detta laget. De är bevisligen otroligt starka och vi ser därför ingen som helst anledning till att inte spika PSV. 2!

13. Galatasaray – Trabzonspor, 1X2

En riktig helgarderingsfight! Galatasaray går inte att lita på i nuläget, samtidigt som Trabzonspor går riktigt starkt i nuläget. Laget placerar sig bara tre poäng ifrån Galatasaray i tabellen och kan mycket väl ställa till med problem här. Därav känns 1X2 väldigt bra!

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 576 raders
Omsättning: 2,1 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:29
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming