speltips_skribent

Europatipset 13/2: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 7! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från 23 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 7! Champions League är äntligen här igen, Ajax – Real Madrid & Tottenham – Dortmund sparkar igång kupongen, där vi redan nu höjer ett varningsfinger för Ajax! Minst en halvgardering – kanske till och med en helgarderings-fight!

Utöver i CL, så spelas det även fotboll i England och mer exakt så är det sju matcher från Championship – sju riktigt tuffa fighter så här på förhand. Resterande möten är från Europa League, med bland annat Malmö FF – Chelsea! 

Vi kör, i vanlig ordning, på en 576 raders-kupong! Känslan säger dock att det hade krävts en större budget, den aktuella kupongen är minst sagt klurig. Stort lycka till.

europatipset tips

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Vi har oerhört svårt att se ett annorlunda utfall än en bortaseger i match nummer 5.
Omgången bästa värdespik: Lazio – Sevilla är en minst sagt vidöppen historia, 
Omgångens chansspik: Lazio – Sevilla är en minst sagt vidöppen historia, därför utnyttjar vi spelvärdet på bortalaget (endast 18%)!
Omgången favorit som är i fara: Ajax har bevisligen en fin höjd, att Real Madrid vinner på Amsterdam Arena är därför inte självklart.

1. Ajax – Real Madrid, 1X2

Äntligen! Champions League återvänder och vi bjuds på ett minst sagt spännande möte. Ajax har som bekant ett väldigt bra lag och potentialen finns i sin tur där till att störa Los Blancos. Real Madrid är förvisso på uppgång men det här är absolut ingen match man vinner tryggt. Snarare tvärtom. Vi klickar därför in 1X2 – spelvärdet är fint på hemmalaget.

2. Tottenham – Dortmund, 1X

Hemmaplansfördelen tror vi blir avgörande för utfallet i matchen mellan Tottenham och Dortmund. Vi har väldigt svårt att se att Tottenham ska tillåta en förlust på Wembley, även fastän deras viktigaste pjäs i offensiven, Harry Kane fortsatt är skadad. 1X bör räcka!

3. Leeds – Swansea, 1X

Leeds är givetvis stora favoriter till att besegra Swansea på onsdag, de infinner sig trots allt på en andraplats, samtidigt som Swansea inte riktigt fått spelet att stämma den här säsongen. Vi väljer att, trots detta, ta med det mittersta tecknet. Leeds kommer trots allt närmst från två raka poängtapp i ligaspelet, och Bielsas lagbyggen tenderar att reagera väldigt olika efter något sådant.

4. Brentford – Aston Villa, X2

Aston Villa har haft en minst sagt jobbig säsong så här långt, efter fjolårets starka resultat så infinner de sig först på en 10:e plats i tabellen och det är ett stort misslyckande för klubben. Säsongen är dock inte över, och man placerar sig fortsatt bara sex poäng efter Bristol City, som i skrivande stund har sjätteplatsen. Brentford är samtidigt ett betydligt sämre lag och därför faller valet på; X2.

5. Ipswich – Derby, 2

Ipswich placerar sig sist i tabellen och har alltså endast noterats för sammanlagda 18 poäng, efter 31 spelade omgångar. Lampards Derby är samtidigt med och utmanar om en kvalplats till Premier League. Stor skillnad. Därav 2:an.

6. Preston – Norwich, X2

Serieledaren Norwich går som tåget i Championship, och i skrivande stund talar egentligen allting för att de spelar i Premier League nästa säsong. Laget har fem poäng ner till tredjeplatsen, samtidigt som formen är väldigt god. De besegrade Ipswich med 3-0 senast, och i omgången innan det så slog man Leeds med 3-1 på bortaplan. Stark favorit, men i slutändan så har lagen i Championship i princip alltid problem med sina matcher på bortaplan. Därav det mittersta tecknet.

7. Sheffield United – Middlesbrough, 1X

Sheffield United är grymt starka på hemmaplan och faktum är att man även är ligans andra starkaste lag, ifall vi enbart ser till siffrorna lagen presterat på hemmaplan. Det skiljer dock bara fyra poäng Sheffield och Middlesbrough åt, det mittersta tecknet är därför något av ett måste här!

8. Wigan – Stoke, 1

En oerhört oviss historia så här på förhand, Wigan (19) och Stoke (17) är inte direkt de mest pålitliga lagen i Championship i nuläget, dock tycker vi att Stoke, i slutändan, är betydligt mer opålitliga. Faktiskt. Laget har förlorat tre raka matcher, och endast lyckats vinna ett möte sedan i december(!) månad. Vi chansar därför en aning och spikar alltså Wigan här.

9. Reading – Blackburn, X

Så här tänker svenska folket kring match nummer 9; 36 – 32 – 32. Det säger egentligen allting om den här fighten, och det är onekligen väldigt svårt att urskilja lagen. En helgardering vore därför inte helt fel att använda sig av här, dock har vi dessvärre inte råd med en sådan lösning, och i och med att Reading nu spelat oavgjort i tre raka matcher, samtidigt som de här båda lagen spelat oavgjort vid fler än 10 olika tillfällen den här säsongen, så känns trots allt krysset väldigt bra. Ja, det är en chansning men ibland måste man gå för det.

10. Malmö FF – Chelsea, 2

En superintressant fight! Ur ett svenskt perspektiv. Malmö FF tar sig an Chelsea vid bästa möjliga tidpunkt då Sarris lagbygge sett väldigt tröga ut under den senaste perioden. Förlust mot Bournemouth med 4-0, och senast 6-0 mot Manchester City. Men, i slutändan så handlar det trots allt om klasskillnad här, och vi har därför, dessvärre, väldigt svårt att se att Chelsea ska misslyckas med att vinna. Därav 2:an.

11. Galatasaray – Benfica, 1X2

Galatasaray hade en något sämre period för ett par veckor sedan men är onekligen på uppgång igen. Laget har noterats för fyra segrar på de fem senaste omgångarna i Turkiet och är fortsatt obesegrade här på hemmaplan. Benfica är dock riktigt bra i nuläget, de besegrade Nacional med 10-0(!) i helgen och jagar dessutom på torsdagen sin sjunde(!) raka seger. En helgardering är därför på sin plats här!

12. Lazio – Sevilla, 2

Egentligen är den här matchen av kategorin, en riktig helgarderings-fight! Det är dock väldigt många matcher som är av den kategorin på kupongen och vår budget räcker helt enkelt inte till för att helgardera fler matcher. Vi chanser därför en aning och spikar alltså Sevilla, som trots allt har väldigt mycket erfarenhet när det kommer till Europa-spel! Spelvärdet är dessutom otroligt på bortalaget – endast 18% har klivit in på Sevilla.

13. Rennes – Real Betis, 1X

Rennes har noterats för fyra segrar på sina fem senaste hemmamatcher och är fortsatt obesegrade här sedan i början på december månad. De besegrade dessutom Saint Etienne med 3-0 i helgen. Vi utesluter därför en bortaseger i match nummer 13.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 576 raders
Omsättning: 0,1 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 20:44
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming