speltips_skribent

Europatipset 13/10: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher

Spelförslag till Europatipset vecka 41! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 41. Landslagsuppehållet fortsätter givetvis ett litet tag till, vilket alltså innebär att Svenska Spel kompletterar kupongen med lite fotboll från den spanska andraligan. Det är alltid en utmaning får man trots allt konstatera, och vi rekommenderar direkt att i alla fall halvgardera dem matcherna.

Vi har valt att klicka in ett 768 raders system, med 8 halvgarderingar samt 1 hel. Och hela vårt systemförslag finner ni precis här nedanför.

Omgångens bästa favorit: Polen.
Omgången bästa värdespik: Albanien.
Omgångens chansspik: Det mittersta tecknet i match nummer 8.
Omgången favorit som är i fara: Ryssland.

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

1. Cypern – Ryssland, 1 2

Ryssland är streckade till 71% här vilket givetvis är förståeligt av många skäl, men faktum är att Cypern är på uppgång, och i sin tur jagar sin fjärde raka seger i det här gruppspelet. På söndag höjs förvisso svårighetsgraden, men hoppet om ett avancemang lever i alla fall fortfarande. Ryssland är självklart bättre och är dessutom inne i en riktigt bra period men de är samtidigt i princip klara för EM 2020. Dessutom är enbart 6% inne på Cypern. Vi testar!

2. Ungern – Azerbajdzjan, 1X

Ungern är fortsatt med och fightas om ett avancemang till EM men numer, efter två förluster under den senaste landslagssamlingen, infinner man sig på en tredjeplats i gruppen (tidigare etta). Det gäller därför att ladda om här, men trots det faktum att Azerbajdzjan enbart har ett poäng på kontot, så tror vi det kan komma att bli svårare än vad man tror. Gästerna plockade trots allt en pinne mot Kroatien senast, i matchen innan det föll man dessutom bara med uddamålet i Wales. Och nu är alltså Ungern streckade till 88%(!), vi tar därför med krysset här – all in för den stora vinsten!

3. Polen – Nordmakedonien, 1

Polen gjorde historien kort med Lettland i torsdags, 3-0 skrevs slutresultat till och Robert Lewandowski stod för samtliga tre mål. Besegrar Polen Nordmakedonien på söndag, så talar det mesta för att man är klara för spel i EM 2020, det är en ordentlig morot för polackerna. Så är det. Därför spikar vi även hemmalaget i den här matchen, trots att Nordmakedonien gjort plockat 7 poäng på de 3 senaste matcherna.

4. Slovenien – Österrike, X2

Österrike är bevisligen på G tillbaka till den nivån man infann sig på under tidigare år, de har ett fint landslag men har alltså inte fått pusselbitarna på plats. Nu ser de äntligen ut att vara det, 4 segrar på de 5 senaste omgångarna är ett faktum (enda poängtappet är Polen på bortaplan), och med det sagt så tror vi Österrike undviker ett nederlag på söndag. Slovenien blandar och ger för mycket. X2.

5. Wales – Kroatien, X2

Kroatien har inte alls levt upp till förväntningarna i det här kvalet men säkrar fortsatt, vid seger över Wales, ett avancemang till EM 2020. Det är bra, och trots allt en faktor som väger tungt här, sen är det ju även så att Kroatien, ifall de har en bra dag, bara ska besegra Wales – även fastän de lirar på bortaplan. Med det sagt så placerar vi ut tvåan först, men adderar till det mittersta tecknet eftersom att Kroatien inte riktigt varit på topp sedan VM.

6. Albacete – Real Oviedo, 1X

Real Oviedo agerar tabelljumbo i Segunda Division, och har förlorat fyra av fem bortamatcher så här långt in på säsongen. Att bortalaget har problem är bevisligen uppenbart, och därför bör ligasjuan Albacete ha goda poängmöjligheter här tycker man. 1X.

7. Huesca – Racing Santander, 1X

SD Huesca har bevisligen inga planer på att stanna kvar i Segunda Division i mer än ett år, de har öppnat upp starkt och infinner sig bland de tre främsta i tabellen. De har dessutom vunnit fyra av fem matcher på hemmaplan, med det sagt så ställer vi givetvis ut ettan först. Men det är trots allt Segunda Divison, och därför tar vi med krysset också.

8. Las Palmas – Deportivo, 1X

Fem av Deportivo La Corunas sex senaste matcher i ligaspelet har resulterat i ett oavgjort resultat. Det är tillräckligt av ett argument för att trycka in krysset direkt här. Ettan ska dock också med – Deportivo har bara vunnit en match den här säsongen.

9. Bulgarien – England, 2

Här tycker vi faktiskt det inte finns en anledning till att slösa på tecken, England är så mycket bättre än Bulgarien och även fastän man agerar bortalag i den här matchen, så är vi alltså övertygade om att de besegrar Bulgarien komfortabelt på måndag.

10. Frankrike – Turkiet, 1

Tyvärr Turkiet, oavsett form och chanser till ett avancemang så tror vi inte riktigt det går att fälla Frankrike här på hemmaplan. Turkiet lyckades som bekant med detta, men det var alltså hemma i Turkiet – vilket är en stor skillnad. Med det sagt så tycker vi det räcker fint med ettan här. Frankrike vinner med 2-0.

11. Ukraina – Portugal, 1X2

Slaget om förstaplatsen i grupp B. Ukraina fick som bekant med sig ett kryss i Portugal och därför är de onekligen kapabla till att störa Portugal här hemma i Ukraina. Det ukrainska landslaget är ett minst sagt knepigt motstånd, det bekräftar onekligen siffrorna. De har dessutom varit fina under en längre tid. Vi väljer därför att helgardera match nummer 11.

12. Kosovo – Montenegro, 1X

Kosovo är det bättre landslaget av dessa två, så enkelt är det och de lirar dessutom på hemmaplan, därför började vi även med att klicka in ettan i den här matchen. Krysset tas med eftersom att Kosovo inte riktigt är där än, där de garanterar en seger mot ett motstånd av Montenegros kaliber. Det är trots allt fortsatt ett nytt landslag. 1X.

13. Moldavien – Albanien, 2

Moldavien har enbart noterats för poäng mot Andorra så här långt, det håller dessvärre inte, och är dessutom ett kvitto på var Moldavien står i dagsläget. Vi väljer därför att spika Albanien här – även fästan X2 möjligtvis hade varit det bästa alternativet. Albanien har ju inte direkt presterat på bortaplan. Pengarna räcker helt enkelt inte till.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen. Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong.

 TILL SVENSKA SPEL!

Prova på Snabbare: 100% upp till 2500 kr

Slipp allt krångel, logga in via BankID – och plocka på köpet hem en grym välkomstbonus.
Till Snabbare.

Europatipset tips:

Speltips: 768 raders
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 17:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming