speltips_skribent

Europatipset 13/1: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 2! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från 23 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 2! Premier Leauge, Ligue 1, Coppa Italia, La Liga och Segunda Division – därifrån formas veckans Europatips-kupong! Och vilka fighter vi bjuds på!

Först ut på kupongen är den mest spännande fighten, åtminstone på förhand! Manchester United reser till London för spel mot Tottenham och äntligen får vi se Solskjaers United testas på riktigt. En måstematch för båda lagen, och givetvis ser vi mycket fram emot den bataljen.

Utöver det, så har vi ett pressat Real Madrid som ställs mot Real Betis på bortaplan, och här finns det alla anledningar till att tro att ett nytt poängtapp lurar runt hörnet för Real Madrid. Att spika Los Blancos här, är i vår mening ett tjänstefel!

Vi har även tre självklara favoriter med på kupongen, Inter, Napoli och Barcelona, och här ser vi ingen som helst anledning till att slösa tecken – samtliga tre kommer högst trolig att vinna sina möten. Vi kör, i vanlig ordning på en 576-raders, och vi sparkar väl igång analysen – mot 13 rätt!

analys europatipset

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Inter, Napoli och Barcelona!
Omgången bästa värdespik: Väldigt svår, vi har själva inte någon värdespik som sticker ut i vår rad, men Nantes har gått riktigt starkt på hemmaplan och bör ha en god chans till att besegra Rennes.
Omgångens chansspik: Krysset mellan Torino och Fiorentina.
Omgången favorit som är i fara: Real Madrid!

1. Tottenham – Manchester United, 1X2

Hade det här mötet gått av stapeln för cirka en månad sedan så hade spikettan varit på sin plats här! Dock så skrämmer Solskjaer, och i sin tur ett pånyttfött Manchester United oss här, därför väljer vi att helgardera match nummer 1!

2. Everton – Bournemouth, 1X

Everton har ett minst sagt starkt lag, och bör åtminstone i våra ögon vara den självklara tabellsjuan i den här serien. Men bevisligen så har de inte fått spelet att stämma, vilket innebär att de nu infinner sig först på en 11:e plats i tabellen – en plats de faktiskt delar med just Bournemouth. Bournemouth är dock inne i en mycket tung period just nu, och faktum är att de endast vunnit två av sina elva(!) senaste matcher i ligaspelet. Därför tycker vi Everton åtminstone bör kunna undvika en förlust här på Goodison Park.

3. Marseille – Monaco, 1

Marseille har inte alls kommit upp till samma nivå som under fjolårets säsong, men de infinner sig trots allt fortsatt bland de sex främsta i tabellen och gått segrande ur fem av sina åtta möten på hemmaplan. Därför tror vi man löser tre pinnar mot Monaco på söndag, Monaco infinner sig trots allt mitt inne i en kris och placerar sig först på en 19:e(!) plats i tabellen, fem poäng ifrån trygg mark!

4. Nantes – Rennes, 1X

Nantes har alltså inte förlorat en hemmamatch sedan i september månad! Då kan vi dessutom konstatera att man noterats för 13 poäng på de 5 senaste hemmamatcherna. Det är ett minst sagt imponerande facit, och i sin tur en bekräftelse på att de svårslagna här på Stade de la Beaujoire. I den senaste omgången besegrade man dessutom topplaget Montpellier med stabila 2-0. Rennes infinner sig även de i en bra period med tre raka segrar, men här tror vi hemmaplansfördelen blir direkt avgörande! Vi utgår ifrån ettan, och fyller på med krysset!

5. Toulouse – Strasbourg, 1 2

Vidöppen tillställning! Toulouse går absolut inte att lita på i nuläget, men besegrade topplaget Lille i den senaste omgången, samtidigt som Strasbourg (som gör sitt andra raka år i Ligue 2) imponerat stort utifrån sina förutsättningar. Strasbourg placerar sig även före Toulouse i tabellen, men det skiljer samtidigt bara fem poäng lagen åt. Vi väljer därför att köra på en klassisk gaffel – den här matchen slutar inte oavgjort!

6. Torino – Fiorentina, X

Ett ställningstagande som sticker ut! Det är alltså Coppa Italia på agendan, och vi sticker ut hakan genom att enbart lyfta fram det mittersta tecknet. Torino och Fiorentina är de två lagen som i princip spelat flest oavgjorda matcher i Serie A den här säsongen, och oavsett hur vi än vrider och vänder på det hela, så landar vi att det här är en riktig jämn drabbning på förhand. Senast lagen gjorde upp resulterade det hela i ett oavgjort resultat, och känslan säger att vi får bevittna samma typ resultat på söndag!

7. Inter – Benevento, 1

Inter ska bara besegra ett Serie B-motstånd här på hemmaplan, vi har onekligen svårt att se att Benevento ska kunna störa Icardi & Co på söndag.

8. Napoli – Sassuolo, 1

Napoli är fortsatt obesegrade på hemmaplan den här säsongen, detta trots att klubbar som Liverpool, PSG, Roma, Fiorentina och Milan varit på besök. Vi är därför övertygade om att Napoli löser en seger i mötet mot Sassuolo, de intar högst troligt det nya året motiverade och därför tycker vi det räcker med ettan här!

9. Barcelona – Eibar, 1

Barcelona kommer att besegra Eibar på söndag, det finns ingen som helst anledning till att slösa på sina tecken här.

10. Real Betis – Real Madrid, 1X2

Real Madrid lider just nu, det faktum går inte att blunda för och därför räknar vi med att Real Betis tar för sig i den här matchen. Real Sociedad besegrade trots allt Real Madrid på Santiago Bernabeu i den senaste ligaomgången, och det vore därför väldigt dumt att ta några som helst risker här. Addera där till det faktum att Real Betis besegrade Barcelona på Camp Nou för ett par veckor sedan. Helgardering, så det skriker om det!

11. Athletic Bilbao – Sevilla, X2

Athletic Bilbao har bevisligen inte fått pusselbitarna på plats den här säsongen, de infinner sig först på en 17:e plats i tabellen och har endast gått segrande ur 3 av sina 18 spelade matcher i seriespelet. Faktum är dock att man samtidigt bara förlorat 5 matcher, alltså har hela 10 möten slutat oavgjort. Därför kan de mycket väl få med sig ett oavgjort resultat på söndag, det vore inte en allt för stor skräll. X2 bör räcka!

12. Alcorcon – Almeria, 1X

Tuff match, som vanligt när det bjuds på fotboll från Segunda Division. Det är dock så att hemmaplansfördelen alltid väger väldigt tungt i den här serien, och det faktum går inte att blunda för efter man sett statistiken. Granada är alltså seriens starkaste lag på resande fot och då har de bara vunnit fem av tio bortamatcher. Almeria? De har vunnit 2 av 10. Vi kan samtidigt konstatera att Alcorcon vunnit 7 av 10 hemmamatcher. Valet faller därför på 1X.

13. Zaragoza – Malaga, X2

Här väljer vi dock att gå emot hemmaplansfördelen, det är trots allt en stor skillnad på lagen! Real Zaragoza infinner sig i en tung period och tillhör dessutom kategorin, en av seriens sämsta hemmalag. De har endast noterats för två segrar inför de egna supportrarna, och då har man trots allt spelat 10 matcher här. Malaga infinner sig samtidigt på en fjärdeplats i tabellen, och är stora favoriter till att faktiskt ta sig hela vägen upp till La Liga! Den här matchen vinner inte Zaragoza.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 576 raders
Omsättning: 0,1 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming