speltips_skribent

Speltips Real Valladolid – Leganes 1/12: De återvänder till vinnarspåret!

Ett riktigt tufft spelschema har varit den främsta anledningen till att Real Valladolid noterats för fyra raka poängtapp. På lördag blir det seger igen.

Twitter Facebook

Nykomlingen Real Valladolid fick en strålande start på säsongen 18/19, de delade alltså på en top 6-placering, tillsammans med Real Madrid efter nio spelade omgångar. Men precis som vi nämner i ingressen, så har Valladolid nu noterats för fyra raka poängtapp och inför omgång 14, är en 13:e plats i tabellen ett faktum.

Den främsta orsaken till dessa poängtapp är i våra ögon spelschemat. Valladolid agerar trots allt nykomling i år, därför går det inte att ha alldeles för höga krav på klubben. Förvisso en bra start, men när man ställs mot Real Madrid på Santiago Bernabeu eller Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, så blir det givetvis jobbigt.

Och det är just de matcherna man avvärjt under de senaste veckorna, utöver de två matcherna har man dessutom ställts mot Espanyol och Eibar. Espanyol infinner sig som bekant på en femteplats i tabellen, och Eibar besegrade som bekant Real Madrid med 3-0 för en vecka sedan. På lördag väntar en betydligt enklare uppgift för Valladolid.

Vi hittar alltså Leganes på en 17:e plats i tabellen, med 13 poäng på kontot. Då kan vi alltså dessutom konstatera att 11 av de 13 poängen, har Leganes plockat inför de egna supportarna. Det innebär att man endast noterats för två poäng på resande fot; noll segrar, två oavgjorda resultat och fem förluster är ett faktum. Målskillnaden är dessutom oerhört svag, 3-11.

Hemmaplansfördelen avgör

Vi har med andra ord en fin defensiv vs en väldigt svag offensiv framför oss på lördagen. Den främsta anledningen till Valladolids framgång i år är ett fint försvarsspel, laget har alltså bara släppt in 10 mål på 13 spelade omgångar, endast två lag i serien är bättre; Atletico Madrid & Valencia.

Därför tror vi ett starkt försvarsspel, samt hemmaplansfördelen blir två avgörande faktorer för utfallet i lördagens möte. Det är dessutom dags för Valladolid att återvända till vinnarspåret, och man bjuds onekligen på en fin möjlighet.

Spelvärdet är oerhört fint på 1X2-marknaden, där alltså den raka ettan är intressant. Den betalar i skrivande stund, hela 2,37 x insatsen hos Rizk Sport. Men, vi kommer att försäkra oss en aning, just med tanke på att det är svårt att veta hur Valladolid hanterar en betydligt enklare motståndare, det är trots allt ett litet vägskäl för dem.

Därför klickar vi istället in; Real Valladolid (-0,25 asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat – till nästintill dubbla degen! Rizk Sport är spelbolaget. Stort lycka till vid rygg.

 RYGGA DITT SPEL HOS RIZK SPORT – FÅ 1000 KR I BONUS!

Ny gåva, varje dag – fram tills julafton!

Missa absolut inte Rizk Casinos julkalender! Varje dag får du tre gåvor (uppåt mot 1000 kr) att välja mellan, från den 23:e november, fram tills julafton!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-0,25 asian handicap)
Odds: 1,98
Bolag: Rizk Sport (1000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming