speltips_skribent

Speltips Istanbul Basaksehir – Sivasspor 1/12: Ligaettan vinner!

Istanbul Basaksehir stormar mot sitt första ligaguld någonsin – placerar sig fem poäng före närmsta motståndare!

Twitter Facebook

Istanbul Basaksehir har vid ett flertal tillfällen, sedan de etablerade sig i toppen i den turkiska ligan, varit oerhört nära på att vinna Super Lig. 2015 var första gången klubben slutade bland de fyra främsta i tabellen, året därpå blev samma tabellplacering ett faktum. Men under 2017 tog man ytterligare ett steg, och slutade alltså på en andraplats, fyra poäng bakom ligavinnaren Besiktas.

I fjol blev det däremot en tredjeplats, men faktum är att man endast var tre poäng ifrån Galatasaray, som alltså vann ligan. Det är alltså tydligt att Basaksehir, för varje år som gått, tagit nya steg och idag infinner de sig alltså på en förstaplats i tabellen, fem poäng före närmsta motståndare!

Därför talar mycket för att Basaksehir äntligen får vinna den turkiska ligan, för första gången någonsin. Att de ska tappa den här ledningen är givetvis ingen omöjlighet, men faktum är att de numer är en etablerad klubb i Turkiet, de vinner de stora matcherna och är därför att räkna med i år.

Basaksehir har hunnit med att spela 13 ligamatcher i år, och faktum är att man gått segrande ur 9 av dem. Tittar vi närmre på hur de presterat på hemmaplan, så kan vi konstatera att de noterats för 16 poäng, av 18 möjliga. De har samtidigt bara släppt in två mål inför de egna supportrarna, och därför talar även det mesta för att de besegrar Sivasspor på lördag.

Odds från asianmarknaden

Basaksehirs motståndare, Sivasspor infinner sig alltså på en 12:e plats i tabellen. De har endast mäktat med 3 segrar på 12 spelade omgångar, och gör alltså sin andra raka säsong i den turkiska högstaligan. Det är med andra ord stor skillnad mellan lagen här idag, och högst troligt kommer det även att råda klasskillnad på lördag.

Dagsformen talar även den för Basaksehir, som alltså gått segrande ur fem raka omgångar i Turkiet. Då har man dessutom ställts mot Besiktas, och samtidigt bara släppt in ett ynka mål under perioden. För att göra en jämförelse, så har Sivasspor bara vunnit en match på de sex senaste omgångarna.

Vi har därför oerhört svårt att se att Sivasspor ska plocka poäng i den här matchen. Siffrorna talar sitt tydliga språk, Basaksehir är flera steg större än sin motståndare, och därför väljer vi också att testa ett spel från asianmarknaden.

Istanbul Basaksehir (-1,0 asian handicap) klickas in till fina 1,80 x insatsen hos ComeOn! Vid en insättning av 100 kr, får du 1kg julgodis samt 500 kr att spela för hos spelbolaget! ↓

 RYGGA DITT SPEL HOS COMEON – FÅ EN 400-PROCENTIG BONUS!

Testa Campobet – få 2100 kr i bonus

En 100-procentig välkomstbonus, upp till 2100 kr! Det får nya kunder hos svenska Campobet.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1 asian handicap)
Odds: 1,83
Bolag: ComeOn (400% bonus)
Spelstopp: 14:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming