speltips_skribent

Speltips Marocko – Iran 15/6: Dagens mest täta tillställning?

Givetvis en måstematch för både Marocko och Iran, som onekligen behöver vinna det här mötet – med tanke på att Spanien och Portugal spelar i samma grupp. Försiktig approach från båda lagen?

Twitter Facebook

Marocko är ett oerhört intressant landslag, som oturligt nog hamnade i samma grupp som både Spanien och Portugal – samma visa gäller givetvis för Iran. Och högst troligt blir fallet sådant att de båda lagen lämnar dessvärre lämnar gruppspelet. Men så länge möjligheten finns, så lär vi få bevittna två oerhört motiverade fotbollslag, som kommer att ge ett 100-procentigt arbete i alla tre matcher.

Marocko gör comeback i VM-sammanhang, och deltar i det första mästerskapet sedan 1998. Och faktum är att landslaget endast deltagit vid fyra tillfällen. Vid tre tillfällen har man alltså åkt ut redan vid gruppspelet, och i VM 1986 (Mexiko) lyckades man med bedriften att ta sig vidare, men åkte sedan ut direkt i åttondelsfinalen.

Marocko är trots allt ett land som andas fotboll, och det ska onekligen bli intressant att bevittna hur årets upplaga slutar för deras del. Man har möjligtvis inte världens bästa trupp, men det finns fortsatt ett par spelare som sticker ut; Hakimi (Real Madrid), Benatia (Juventus), Dirar (Fenerbahce), Belhanda (Galatasaray), Amrabat (Leganes) och bland annat Ziyech i Ajax. Det är inte direkt ett mediokert gäng, och tittar vi tillbaka på deras resultat i träningslandskamperna, inför mästerskapet, så ser det trots allt bra ut för deras del.

Det marockanska landslaget har alltså gått segrande ur fyra av sina fem senaste matcher – och inte noterats för en enda förlust. De har besegrat Estland, Slovakien, Serbien och Elfenbenskusten samt spelat oavgjort mot Ukraina. Inte fy skam direkt, och därför kommer vi att få bevittna ett Marocko, med ett stort självförtroende i det här mötet.

Vi synar ett 1X2-tecken

VM-spel är inte direkt något nytt för det iranska landslaget, som deltagit i tre av de fem senaste världsmästerskapen. Förvisso urtåg i gruppspelet samtliga gånger, men det faktum att man tagit sig vidare hela vägen till ett VM talar sitt tydliga språk.

Iran har onekligen ett bra fotbollslandslag, ett landslag som har erfarenhet från dessa sammanhang. Det är en faktor som onekligen talar för dem i det här mötet. De är precis som Marocko inne i en bra period, med fyra segrar på de sex senaste kamperna. Uzbekistan, Algeriet, Sierra Leone och Venezuela har besegrats, och givetvis ställer vi fram ett litet frågetecken för kvalitén på motståndet. Men en seger är en seger, och vi räknar därför med att vi bevittna ett ordentligt fokuserat Iran – som högst troligt fokuserar en aning på defensiven på fredag.

Och precis likadant kommer högst troligt Marocko att göra. Vi räknar varken med att Marocko eller Iran sätter in sin allra högsta växel direkt från matchstart, utan snarare tvärtom. Båda landslagen kommer säkerligen att spela något avvaktande, med tanke på att det trots allt är den första matchen.

Vi anser därför det oavgjorda resultat ligga nära till hands, och tror matchen kan utveckla sig på det viset. Målsnål tillställning är att vänta, och därför synar vi X – till mycket fina 3,00 x smeten hos spelbolaget Coolbet!

”odds bonus”  RYGGA DITT SPEL HOS COOLBET – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Sugen på att prova ett nytt spelbolag?

Nyttja Nightrushs välkomstbonus – 100% upp till 1000 SEK!
Öppna ditt konto här.

Speltips och odds:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,00
Bolag: Coolbet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll