speltips_skribent

Speltips Dortmund – Eintracht Frankfurt 14/9: Befogad favorit

Ligafotbollen är äntligen tillbaka efter ett kortare uppehåll – Borussia Dortmund och Eintracht Frankfurt sparkar igång omgång 3 i Bundesliga!

Twitter Facebook

Vi är som bekant endast två omgångar in i seriespelet, och redan nu är klubbar som Schalke, Leipzig och Leverkusen avhängda från toppstriden. Och det är givetvis en stor besvikelse, trots det faktum att man redan tidigare vet att Bayern München kommer att vinna Bundesliga. Den tyska ligan har dessvärre inte mycket spänning att komma med, ett faktum man bör bli bekant med, om man inte vill bli besviken framöver.

Bayer Leverkusen och Schalke 04 står alltså fortsatt på noll poäng, samtidigt som Leipzig endast har ett inkasserat poäng. Och Bayern Munchen (6 poäng) ställs faktiskt mot just Leverkusen i den tredje omgången, och sedan Schalke i den fjärde. Vinner Bayern de två matcherna, ja då förstår nog de flesta att det endast är upp till Dortmund.

Dortmund är helt klart den främsta utmanaren till de regerande mästarna. De har förvisso ett ungt lag men det hör trots allt till vanligheterna i den här klubben. Tillskillnad från förr har man åtminstone en skadefri Reus med i inledningen på säsongen, och det är onekligen en avgörande detalj, som stärker Dortmunds chanser till att utmana Bayern.

Dortmund stod för en fantastisk premiär mot Leipzig, då de besegrade antagonisten med hela 4-1 på hemmaplan. Reus och Witsel stod bland annat för varsin balja i det mötet, och det är sedan tidigare känt att Dortmund trivs som allra bäst med att spela fotboll på Westfalenstadion. Därför tror vi också de har goda möjligheter till att noteras för en andra raka seger här på fredag.

Ny tränare i bortalägret

Som bekant tog Niko Kovac över uppdraget som huvudtränare för Bayern i sommar, och han kommer just närmst från Eintracht Frankfurt. Kroaten var en stor anledning till Eintrachts goda resultat under de två senaste åren, och han tog minst sagt klubben från en dålig plats, till en bra.

Eintracht Frankfurt kvalade sig kvar i Bundesliga säsongen 15/16 och det hela ledde till att Armin Veh fick avgå som tränare för Eintracht. Det var just då Kovac tog över, och under hans debutsäsong slutade Eintracht på en elfte plats i tabellen. Han förbättrade sitt resultat ytterligare under fjolårets säsong, då Eintracht noterades för en stark åttonde plats.

Nu riskerar inte direkt Eintracht att tappa allting, i och med att Kovac byggt upp en stark grund i laget. Men faktum kvarstår, det är ny tränare och det nya idéer som ska implementeras, och det brukar vanligtvis ta lite tid innan resultaten börjar komma.

Vi är därför högst övertygade om att Dortmund vinner fredagens möte. Här på Westfalenstadion bör de vara steget större. Vi testar också därför en slant på; Dortmund (-1,25 asian handicap) till riktigt fina 1,92 x insatsen hos spelbolaget BetHard. 3-1? Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

En tung casinobonus väntar – hos Folkeautomaten

Gå med Folkeautomaten idag – och få en 100-procentig bonus, upp till 5000 kr! Du får dessutom 20 gratissnurr vid registrering.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,25 asian handicap)
Odds: 1,92
Bolag: BetHard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming