speltips_skribent

Speltips Athletic Bilbao – Real Madrid 15/9: En klassisk fight!

Real Madrid reser till norra Spanien, och Baskien, i hopp om att kunna återvända till Madrid med en trepoängare! Blir utfallet sådant?

Twitter Facebook

Athletic Bilbao kom som bekant aldrig till spel i den senaste ligaomgången. Av diverse anledningar kunde Rayo Vallecano inte garantera säkerhet på hemmaarenan. Och det innebär att Bilbao nu haft ett betydligt längre uppehåll än de andra lagen i La Liga. Mer exakt så spelade de sin senaste ligamatch den 27 augusti.

Athletic Bilbao spelar på lördag sin tredje match i följd på Estadio San Mamés. De två tidigare har resulterat i fyra poäng, efter seger mot Leganes samt ett oavgjort resultat mot Huesca. Resultatet mot Huesca är Bilbao högst troligt inte nöjda med, det är trots allt en nykomling man tar sig an på hemmaplan, och givetvis ska man vinna den fighten.

Det är alldeles för tidigt för att dra slutsatser, men att döma av sommarens transferfönster, så vågar vi påstå att Bilbao inte direkt blivit ett bättre lagbygge, i jämförelse med det från fjolårets säsong. Nu stod de dock för en katastrofal säsong i fjol, och noterades för en usel 16:e plats i tabellen. Därför kommer de att förbättra sin placering i år, det råder inga som helst tvivel om det. Men det är värt att poängtera att Bilbao blivit av med sin bästa spelare från i fjol, keepern Kepa har lämnat laget för spel i Chelsea – och det är på alla sätt och vis en försämring av truppen.

Real Madrid har under Julen Lopetegui sett oerhört bra ut så här långt in på säsongen. Givetvis återstår det att se huruvida detta utvecklar sig, men än så länge så kan man bara konstatera att Real Madrid sett väldigt intressanta ut, efter förändringarna Julen implementerat. Rörligheten är desto bättre i år, och passningsspelet imponerar starkt. Faktum är att Real Madrid numera spelar en starkt inriktad possession-fotboll, och de gör det riktigt bra.

Anfall är bästa försvar

Real Madrid hamnade som bekant i slutändan hela 17 poäng bakom Barcelona i tabellen i fjol. Det berodde till stor del på att Zidane tidigt riktade in sig på Champions League-spelet, och det gav givetvis konsekvenser i ligaspelet. Och det är inte direkt en nyhet att Zidanes approach passar in betydligt bättre i ett slutspel. Real Madrid hade som bekant stora problem med sitt försvarsspel under fjolårets säsong, och det ledde till att man tappade väldigt mycket poäng i ligaspelet.

Under Julen har Real Madrid ett betydligt större possession, och vi alla är väl medvetna om att man inte kan noteras för ett baklängesmål, så länge man själva har kontroll över bollen. Och det är just den justeringen som är tydligast i Real Madrid i år. I den senaste ligamatchen mot Leganes slog Real Madrid dessutom ett 16 år gammalt rekord, i antal passningar under en match – 798 lyckade passningar under 90 minuter. Och vi kan dessutom konstatera att Real Madrid leder tabellen sett till just den här detaljen, före självaste Barcelona.

Vi lyfter inte fram den här siffran i samband med att lyfta fram Real Madrid som ett bättre lag, utan mer i syfte av att förtydliga hur Real Madrid har förändrats under den nya tränaren. Anfall är trots allt bästa försvar – och Real Madrid ser onekligen ut att trivas med den nya spelstilen. Och även ifall Bilbao är en tuff motståndare – speciellt här på Estadio San Mamés – så är vi övertygade om att Real Madrid löser tre pinnar.

Vårt speltips blir därför Real Madrid (-1 asian handicap) till mycket fina 1,94 x insatsen hos spelbolaget Betfinal!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS BETFINAL – FÅ 1000 KR I BONUS!

Dubbla 1000 kr till 2000 – hos 888sport

En 100-procentig välkomstbonus, upp till 1000 kr. Det får ni hos 888sport, via länken nedanför.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1 asian handicap)
Odds: 1,94
Bolag: Betfinal (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming