speltips_skribent

Speltips 15/2 Lyon – Villarreal: Överspelet intressant

Lyon har förlorat tre raka matcher i ligaspelet, där främst försvarsspelet varit under all kritik. Är det något Villarreal kan utnyttja på torsdagskvällen?

Twitter Facebook

comeon-oddsbonus

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Lyon besegrade PSG, och befann sig i sitt livs form med bland annat sju raka segrar på bortaplan, för enbart några veckor sedan. Sedan föll man mot Bordeaux, och följde upp det nederlaget med ytterligare två förluster – mot Monaco och Rennes senast på hemmaplan.

Tre raka nederlag är med andra ord ett faktum, och det är givetvis aldrig optimalt att komma in inför ett tufft möte i ett slutspel med dem resultaten i bagaget. Lyon anses dock fortsatt vara stora favoriter under torsdagen, då en hemmaseger betalar runt, 1,90x i nuläget. Vi väljer dock att låta bli att rygga Lyon. Det är trots allt ett helt nytt motstånd, i Villarreal, och med den svaga formen – är det därför inte så självklart att den franska klubben står för en bra insats.

Villarreal såg oerhört bra ut inför den senaste ligaomgången i Spanien, då Deportivo Alaves kom på besök. Väl där noterades den gula ubåten för en 1-2-förlust, och det var trots allt en skräll, med tanke på att Alaves infinner sig väldigt långt ner i tabellen. Villarreal hade dock en fin period för enbart några veckor sedan när man radade upp fem segrar på sex omgångar i ligaspelet, och femte platsen är även ett faktum i nuläget, då man gick om Sevilla för cirka två veckor sedan.

Årets upplaga av Villarreal är med andra ord intressant. De är oerhört spelskickliga, och ser till att vinna många fotbollsmatcher. Javier Calleja Revilla har onekligen gjort ett bra jobb i den nya klubben, och faktum är att Villarreal enbart placerar sig sex poäng bakom Valencia på en tredje plats.

Får vi bevittna mål?

Villarreal har en otroligt jämn målskillnad i ligaspelet, och överlag förmedlar lagbygget Villarreal precis den känslan. Defensiven är inte alls lika bra som under fjolårets säsong, men offensiven har samtidigt blivit bättre. Per automatik leder det till betydligt fler underhållande fotbollsmatcher, och vi kan också konstatera att Villarreal löst överspelet i fyra raka ligamatcher. I Europa League-gruppspelet löste man den i tre av sex fall.

De flesta som följt Lyon i den franska ligan i år, har säkerligen också koll på deras monstertrio längst upp i banan. Vi tänker givetvis på Fekir, Mariano och Depay, som noterats för sammanlagda 39(!) mål, enbart i ligaspelet i år. Lägg där till 15 assist. Det är en fantastisk uppsättning av anfallare, men försvarsspelet har samtidigt lämnat mycket att önska. Faktum är att Lyon släppt in flest mål, av samtliga top 6-lagen i Ligue 1 – fler än ett mål i snitt per match.

Vi är därför inne på att vi får skåda en del mål i det här mötet. Målmarknaden, och överspelet känns därför riktigt bra på förhand, och synas till ett mycket fint odds.

Vårt speltips blir därför; Över 2,5 mål i matchen, till fina 1,80 x insatsen. Spelbolaget? Expekt, som bjuder på en fantastisk välkomstbonus.

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos Expekt – sätt in 100 kr, spela för 600!

NordicBet bjuder nya kunder på två välkomstbonusar

1000 kr i välkomstbonus, och 250 kr i riskfritt spel – det får du som ny kund hos spelbolaget NordicBet!
Gå med NordicBet här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
Odds: 1,80
Bolag: Expekt (500% bonus)
Spelstopp: 21:05
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll