speltips_skribent

Speltips 14/3 Barcelona – Chelsea: Katalanerna steget större?

Barcelona och en utvilad Lionel Messi tar sig an Chelsea på Camp Nou. 1-1 på Stamford Bridge innebär stor fördel Barcelona på onsdagen.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Barcelona går som tåget i samtliga tävlingar, och är fortsatt alltså obesegrade i ligaspelet och i Champions League den här säsongen. Ser vi till samtliga matcher i ligaspelet och CL så kan vi konstatera att Barcelona spelat 35 matcher – 9 har slutat oavgjort och resterande 26 är segrar.

Det är nästintill ett löjligt facit, då man trots allt ställts mot Juventus två gånger om, spelat på Santiago Bernabeu men även Wanda Metropolitano. Därför är högst troligt de flesta överens om vilket lag som har störst möjlighet till att gå vidare från mötet mellan Barcelona och Chelsea.

Det första mötet på Stamford Bridge slutade som bekant 1-1, och hade det inte varit för Andreas Christensens misstag, så hade högst troligt Chelsea lyckats vinna den matchen också. Contes matchplan satt onekligen fint i det mötet, då man lyckades neutralisera offensiven i Barcelona på ett mycket bra sätt. Dock är det onekligen så att det är helt andra puckar som gäller på Camp Nou.

Barcelona kommer närmst från en 2-0-seger över Malaga i ligaspelet, en match Messi stod över då han blev pappa för tredje gången. Vi kan därför utgå från att vi får bevittna en oerhört spelsugen argentinare, och vi alla är väl medvetna om vad det innebär. Det kommer minst sagt att krävas en 100-procentig insats från Chelseas sida om det ska bli något avancemang här. Samtidigt behöver onekligen Messi & Co ha en dålig dag på jobbet om så ska bli fallet.

Barcelona vinner

Med tanke på att Barcelona lyckades hamna i målprotokollet på Stamford Bridge, så behöver alltså Chelsea göra minst en balja på onsdag. Conte lär inledningsvis fokusera på defensiven, och försöka stänga igen ytorna så gott det går. Men så småningom kommer Chelsea att vara tvungna till att gå framåt i det här mötet, och det öppnar onekligen upp för Messi och Co.

Chelsea är dessutom ett klart försämrat lagbygge i år, sett till i fjol. Formen är dessutom inte den bästa, då man enbart lyckats vinna två av sina sju senaste matcher. Som bekant är en femte plats ett faktum i ligaspelet, och vi har därför svårt att se att Chelsea ska kunna åstadkomma något på Camp Nou. Det finns givetvis en individuell skicklighet i Hazard och Willian, men vi tror dessvärre inte det räcker till.

Iniesta är ett frågetecken inför matchen, men det finns nog om goda ersättare på den positionen. Utöver spanjoren är samtliga spelare tillgängliga. För Chelseas del ser skadeläget också positivt ut då enbart Barkley och Luiz är borta.

Med allt detta sagt, förväntar vi oss att Barcelona löser en seger, och med tanke på att Chelsea kommer att vara tvungna till att ta risker, så synar vi Barcelona (-1,25 asian handicap) till fina 1,97 x degen hos spelbolaget Betser! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  Rygga Barca (-1,25) till 1,97 hos Betser – få 1000 kr i bonus!

Gå med etablerade 10Bet – få 1000 kr i välkomstbonus

10Bet har funnits på marknaden sedan 2003 och är en av de stora aktörerna i branschen. Ett mycket pålitligt spelbolag, med mycket fina odds. 
Gå med 10Bet här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,25 asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Betser (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll