speltips_skribent

Speltips 14/2 Porto – Liverpool: Målchanser åt båda håll?

Porto ska absolut inte underskattas på Estádio do Dragão, när Liverpool kommer på besök – kan man ställa till med problem för den engelska klubben?

Twitter Facebook

comeon-oddsbonus

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Porto har ett helt fantastiskt hemmafacit så här långt in på säsongen, men givetvis ska det faktum att den portugisiska ligan är klart sämre än exempelvis Premier League tas till hänsyn här. Vi kan dock konstatera att Porto gått segrandes ur tio av elva ligamatcher på Estádio do Dragão, och är fortsatt obesegrade. De har dessutom gjort 34(!) mål på de här matcherna.

I Champions League-gruppspelet föll Porto mot Besiktas på Estádio do Dragão, men besegrade sedan både Leipzig och Monaco här. De har dessutom ett målsnitt på 3,00 mål/match – även i Champions League. Vi är därför inne på att de kan ställa till med oroligheter i Liverpools backlinje under onsdagskvällen.

Vi alla är väl medvetna om vad Liverpools allra största problem är, och varit under en längre tid. Det är givetvis försvarsspelet, och det faktum att Klopp – genom åren – ännu inte lyckats stabilisera ett försvar. Liverpool höll förvisso nollan vid tre tillfällen i gruppspelet, dock var två av tillfällena, i mötet mot slovenska Maribor – som enbart noterades för tre baljor på sex spelade matcher.

Nu är givetvis Liverpool stora favoriter till att gå vidare från det här dubbelmötet. Vi är dock övertygade om att Porto kan ställa till med problem för Liverpool. Det finns givetvis en höjd i bortalägret, som dessutom är fullständigt galen ibland, och det fick vi bland annat se prov på i mötet mot Manchester City. Och det kommer att krävas en liknande insats här, åtminstone i en av matcherna, för att avancemanget ska bli verklighet.

Målmarknaden synas

Porto har enbart misslyckats med att göra mål på Estádio do Dragão vid ett tillfälle den här säsongen. Det var i en match mot Benfica i december månad. Sedan dess har det blivit mål i alla matcher. Liverpools form är samtidigt väldigt bra, då man närmst kommer från en seger mot Southampton på bortaplan – där både Firmino och Salah hamnade i målprotokollet.

Det är ännu oklart huruvida Vincent Aboubakar kommer att starta onsdagens möte eller inte. Han fanns inte med i truppen när Porto besegrade Chaves i helgen. Givetvis är han en viktig pusselbit här, med tanke på att han redan mäktat med fem mål och två assist i Champions League den här säsongen. En annan intressant spelare att hålla ett höga på är Moussa Marega, som gjort 16 ligamål den här säsongen.

I bortalägret ser skadeläget onekligen ljust ut, och samtliga ordinarie spelare förväntas finnas med från start här. Salah, Mane och Firmino kommer därför högst troligt att starta det här mötet, och det talar för mål!

Vi synar därför målmarknaden, och väljer ut det specifika spelet; BLGM – Ja, till godkända 1,58 x degen! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000 kr i bonus!

Coolbet ger nya kunder 1000 kr i välkomstbonus

Magiskt utbud, höga odds och en användarvänlig layout. Det får du hos Coolbet!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,58
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll