speltips_skribent

Speltips 14/1 Nantes – PSG: Ett oerhört kompakt hemmalag

Kan Claudio Ranieris Nantes streta emot ett överlägset PSG?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Claudio Ranieri har enbart varit huvudtränare för Nantes i cirka sex månader, och redan hunnit sätta avtryck i den nya klubben. Nantes befinner sig efter nitton spelade omgångar, på en fin femte plats i tabellen. Och det är just försvarsspelet som är Claudio Ranieris främsta vapen som coach, han har en unik förmåga att implementera en stark och tydlig spelidé på väldigt kort tid.

Det är exakt vad han gjort i den nya klubben också. Nantes påminner till en viss del om Leicester, det året de lyckades vinna Premier League. Man är oerhört kompakta, och jobbar alltid som ett kollektiv – oavsett var på banan man befinner sig. Det har onekligen gett utdelning och vi kan konstatera att det enbart är två lag i Ligue 1, som släppt in färre mål än just Nantes. Givetvis är PSG ett av de lagen. Det andra är Montpellier. Nantes släpper in i snitt 0,95 mål/match.

Nantes kommer med största sannolikhet att prioritera defensiven extra mycket i söndagens fight mot PSG. Därför är vi inne på att försvarsspelet kommer vara betydligt mer fokuserade, och med tanke på att man inte prioriterar att gå framåt, så lär man dessutom försvara sig med betydligt fler spelare. PSG kommer därför uppleva en del problem i den sista tredjedelen, och utfallet kommer högst troligt därför inte att bli någon storseger för PSG här.

Nantes befinner sig dessutom på hemmaplan under söndagen, och här är försvarsspelets siffror ännu mer imponerande. Nantes har enbart släppt in fem mål på hemmaplan under hela säsongen, vilket också är den bästa siffran i Ligue 1. PSG placerar sig på en andra plats i den tabellen – och släppt in sju mål.

Blir ingen storseger

Alla siffror bekräftar onekligen teorin om att Nantes kan försvara sig väldigt bra. Det är den huvudkompetensen finns hos tränaren Ranieri. Det som talar för PSG är givetvis den individuella höjden hos spelarna. Man har dessutom ett ljust skadeläge, och enligt Transfermarkt saknar heller PSG inga spelare inför söndagens fight. Alla ska vara tillgängliga.

Nantes befinner sig dock i en fin period, och har dessutom hållit nollan i två raka ligamatcher. Uppvärmningen är med andra ord slutförd, och fokus ligger nu enbart på PSG-uppgiften. Därför har vi valt att titta lite närmre på asianmarknaden, där vi också hittat en intressant lina.

PSG har förvisso gjort tio mål på sina tre senaste ligamatcher, men vi väljer – trots detta – att syna Nantes (+1,75 asian handicap). Hemmalaget kommer att minimera riskera så gott det går här, och skiljer sig från tidigare motståndare PSG drabbats samman mot. Det tror vi PSG får erfara under söndagen.

Förlorar hemmalaget med två bollar, blir det halvförlust på spelet. Vid seger, oavgjort, eller en uddamålsseger för Nantes, blir det vinst på spelet. Stort lycka till vid rygg.

Rygga ditt spel hos BetHard – få 1250kr i bonus!  ”betting-link”

Gå med NordicBet och hämta två välkomstbonusar

NordicBets välkomstbonus består av två mycket lönsamma bonusar; 100% oddsbonus upp till 1000 KR + 250 KR riskfritt spel.
Gå med NordicBet här.

Speltips:

Speltips: 1 (+1,75 asian handicap)
Odds: 1,89
Bolag: BetHard (1250kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll