speltips_skribent

Speltips 14/9 Zorya Luhansk – Östersunds FK: Blir det att åka av?

Östersunds FK debut i Europa League ligger enbart några timmar bort – blir det en lyckad session i Europa League?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Vårt kära Östersund inleder sitt äventyr i Europa League! Lyckas de hålla samma nivå som resterande klubbar eller blir det hela en stor flopp? Vi tror på det förstnämnda. Östersund spelar en väldigt internationell fotboll och gör det hela mycket bra. Det fick vi en bekräftelse på när man slog ut självaste PAOK i playoffet.

Det vi dock ställer oss kritiska till är det faktum att Östersund inleder sitt äventyr på bortaplan. Vi alla är väl medvetna om hur bra de trivs på Jämtkraft Arena. Vi tror det hade gynnat de mycket att inleda där och få en bra start i gruppspelet.

Dock ska aldrig Östersund underskattas, inte längre i alla fall. Man har bland annat hunnit med att slå ut självaste Galatasaray också, och bara det är en höjdpunkt och en mäktig bedrift. Vi tror därför man kommer kunna utmana ukrainska Zorya under torsdagen. Man har inte direkt några stora förväntningar på sig, utan all press kommer att ligga på hemmalaget. Det tror vi är en situation som passar den svenska klubben alldeles utmärkt.

Zorya spelar som sagt till vardags i den ukrainska ligan. Fjolårets tredje placering i ligan innebar att man direkt kvalade in till Europa League. Den ukrainska ligan är alltså ingen dålig liga, utan den håller en riktigt hög kvalité – åtminstone när det kommer till top 3-lagen. Shakhtar Donetsk är landets bästa klubb, följt av Dynamo Kiev.

Händelserik historia?

Det är givetvis svårt att placera Zorya inför ett sådant här kval. Vi har betydligt bättre koll på Östersund om man uttrycker sig så. Men vi kan konstatera att den ukrainska klubben fått en svag start på säsongen. Det dröjde fram till den femte omgången innan man plockade en seger i ligaspelet, och placerar sig i skrivande stund på en sjunde plats i tabellen.

Östersund har samtidigt hittat formen igen, och förhoppningsvis kan de kombinera Allsvenskt spel med Europa bättre den här gången. Under kvalet till Europa League led man av stora problem i Allsvenskan. Men nu är man uppe i två raka segrar, och övertygande segrar också. Förhoppningsvis kan de ta med sig de prestationerna inför matchen mot Zorya.

Vi tror på en relativt öppen historia under torsdagen. Vi vet vad Östersund är kapabla till och med tanke på att Zorya är någorlunda formsvagt, skall det åtminstone finnas en möjlighet till poäng här. Vi tror dock på en målrik historia. Östersund har blandat och gett väldigt mycket under de senaste månaderna. Det finns kvalité i anfallet men ibland känns samtidigt försvarsspelet som väldigt svagt. Nu höjs dessutom svårighetsgraden, och det kan öppna upp en del. 

Vi testar därför en slant på över 2,5 mål i matchen till fina 2,07 x insatsen hos spelbolaget Betsson. Stort lycka till vid rygg!

Rygga ditt spel hos Betsson – få ett riskfritt spel upp till 1000kr!  ”betting-link”

Testa casinobolaget Thrills – få 15 000kr i bonus

Thrills bjuder alla nya kunder på uppåt mot 15 000kr i välkomstbonus + 20 super spins.
Gå med Thrills här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
Odds: 2,07
Bolag: Betsson (1000kr riskfritt)
Spelstopp: 21:05
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll