speltips_skribent

Speltips 13/11 Polen – Mexiko: Målchanser åt båda håll?

Måndagens möte är en trevlig utmaning för både Polen och Mexiko – vilket landslag är det starkare just nu?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Polen träningsspelade mot Uruguay några dagar sedan, i en match som slutade 0-0. Sett till skadeläget var det ett positivt resultat för Polen, Lewandowski, Piszczek och den ordinarie mittbacken Pazdan saknades bland annat i det mötet. På måndag väntar en ny tuff utmaning och det står redan nu klart att Lewandowski missar den matchen också. Ett stort minus för Polen, helt klart.

Samtidigt som Polen spelade mot Uruguay, drabbades Mexiko samman mot Belgien. Även Mexiko stod för en fin insats i den här landskampen, speciellt med tanke på att man fick med ett sig ett oavgjort resultat på bortaplan. Belgien såg möjligtvis inte ut att vara helt på topp, men fortsatt starkt av Mexiko att undvika en förlust i den matchen. Slutresultat skrevs till slut till 3-3 i Belgien.

Polen och Mexiko är så kallade outsiders inför VM och har en oerhört hög högstanivå. Når man den nivån kan man mycket väl ställa till det för vilket landslag som helst. Det är åtminstone känslan inför mästerskapet.

Måndagens möte går av stapeln i Gdansk, norra Polen, i en match där faktiskt bortagänget Mexiko målas upp som knappa favoriter. Oddssättningen grundas till stor del i att Lewandowski missar matchen, och spelbolagen är helt rätt ute enligt oss. Lewandowski spelar en avgörande roll i det här polska landslaget, och gör i princip alla mål.

Vidöppet?

Mexiko är ofta ett underhållande landslag att följa, då man noteras för väldigt mycket mål men samtidigt släpper in del bakåt också. Det är främst offensiven som är deras styrka, med spelare som Chicarito, Vela och dos Santos-bröderna. 3-3-resultatet mot Belgien senast är en indikation på detta.

Mexikos tre senaste matcher i VM-kvalet:
Costa Rica – Mexiko 1-1

Mexiko – Trinidad 3-1
Honduras Mexiko 3-2

Mexikos fem senaste landskamper:
Mexiko – Kroatien 1-2
Mexiko – Irland 3-1
Mexiko – Ghana 1-0
Mexiko – Paraguay 2-1
Belgien – Mexiko 3-3

Som ni säkerligen lägger märke till noteras ofta båda lagen för minst ett mål när Mexiko är inblandat. Vi tror på samma scenario under måndagskvällen. Fastän Robert Lewandowski saknas ser vi Polens chanser till att göra mål som stora, mycket på grund av försvarsspelet Mexiko visat upp. Uruguay har ett betydligt bättre försvar än Mexiko, och därför känns målspelet mycket bra.

Det lär möjligtvis inte bli samma siffror som i Belgien men vi tror att båda lagen åtminstone lyckas hamna i målprotokollet. Polen är ett organiserat gäng, men lider av en del tunga skador – och det vore därför inte så konstigt om Mexiko målade i Gdansk på måndagskvällen.

Vi synar BLGM – Ja till godkända 1,75 x degen! Och vi vänder oss till Betway för oddset.

Rygga ditt spel hos Betway – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Se fotboll live – med Nickes.com

Sportresebolaget erbjuder heta fotbollsresor till Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1, Champions League och bland annat Bundesliga. Använd resegeneratorn för att enkelt hitta din drömresa!
Boka din fotbollsresa här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,75
Bolag: Betway (1000kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll