speltips_skribent

Speltips 18/6: Portugal – Mexiko

Portugal entrar Confederations Cup i en på förhand mycket spännande match mot Mexiko.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

EM-mästarna från 2016 entrar Confederations Cup vilket innebär att Ronaldo och Co jagar nya titlar med landslaget.

Den generella åsikten bland fotbollsfans kring turneringen har varit lite delad. En del tycker den fyller en funktion, men minst lika många tycker att den bör slopas – och exempelvis ersättas av klubblag istället. En sak är dock säker, Ronaldo kommer att behandla den här matchen, precis som en Champions League-final. För det är så den mannen behandlar fotbollsmatcher.

Portugal har ett bra lag med sig, kanske till och med det bästa och är stora favoriter tillsammans med Tyskland att vinna hela mästerskapet. Tyskland är dock rejält försvagade, och har flera ordinarie spelare på semester. Dock ska ett tyskt landslag aldrig räknas bort fullständigt.

Portugal känns klart mycket vassare i det här mötet med världsstjärnor på varje position. Kollektivet fungerar bevisligen – vilket man bekräftade i EM 2016. Man hade dock stora problem i EM och vann alltså hela turneringen med endast en fulltidsseger i bagaget.

Mexiko har samtidigt mycket kvalité i truppen, med spelare som Vela (Real Sociedad), rutinerade Moreno (Roma), måltjuven Chicharito och bland annat bröderna Dos Santos. Det finns alltså spets i landslaget, en spets som vi tror kan ställa till det för ett portugisiskt försvar.

Odds på målmarknaden intressant

Förvisso är det en premiär för båda lagen men känslan säger att matchen är någorlunda öppen på förhand. Visst, Portugal vann EM enbart ett år sedan men de imponerade samtidigt inte så pass mycket att man utesluter andra från att vinna matcher mot dem.

Mexiko känns alltid som ett intressant landslag, man har en skön mix av bra spelare i truppen och är offensivt alltid väldigt intressanta. Därför sneglar vi åt målspelet och mer specifikt, att båda lagen lyckas göra mål i matchen.

Portugals backlinje känns inte helt 100-procentig, Bruno Alves har en tendens att göra oerhört svaga prestationer – och Pepe har spelat väldigt få minuter under de senaste månaderna. Där lär Mexiko kunna hota, med snabba omställningar och kvicka/tekniska spelare. Åt andra hållet lär det dyka upp målchanser också, för är Ronaldo på planen, så är det i princip en garanti.

Vårt speltips blir alltså att båda lagen lyckas göra mål i matchen till fina 2,00 x insatsen hos Redbet.

»  Rygga ditt spel hos Redbet (2 x 100kr gratisspel)

Släng in 100kr & få 500kr att spela för

ComeOn bjuder alla nya kunder på en tung välkomstbonus – gör en insättning på 100kr & få 500kr att spela för + ett par tur-kallingar.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,00
Bolag: Redbet (2 x 100kr gratisspel)
Spelstopp: 17:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll