europatipset tips

Europatipset 13/1: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher

Spelförslag till Europatipset onsdag, vecka 2. Stor analys av alla 13 matcher, systemförslag och tips till varje enstaka fight.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 2 med matcher från Premier League, Eredivisie, Coppa Italia, franska- och spanska supercupen, Premiership och League Two. En trevlig mix av fotbollsmatcher där cupspel alltid öppnar upp för lite skrällar – vi försöker utnyttja detta! Hela vårt spelförslag finner ni precis här nedanför. Stort lycka till!

europatipset vecka 2 analys

 TILL EUROPATIPSET!

1. Manchester City – Brighton, 1

Manchester City har en andraplats i Premier League i sina egna händer och har uppenbarligen växlat upp här på slutet. Därför har vi väldigt svårt att se att ett formsvagt Brighton (åtta raka poängtapp i Premier League) ska kunna åstadkomma någonting här på Etihad Stadium. Ettan räcker gott.

2. Juventus – Genoa, 1

Juventus fortsätter att vinna fotbollsmatcher och har numer en tredjeplats i Serie A i sina egna händer. Möjligtvis är insatserna inte 100-procentiga, men man vinner alltså och därför bör man även ha en god chans att besegra Genoa här i åttondelsfinalen i Coppa Italia. Tydlig skillnad. Vi spikar Juve!

3. PSG – Marseille, 1X

PSG har under Pochettino plockat fyra poäng på två omgångar i Ligue 1, ett kryss mot Saint Etienne och en vinst över Brest med 3-0. På onsdag höjs svårighetsgraden en aning, när man ställs mot Marseille i den franska supercupen. Neutral mark är det som gäller (i Lens), och här höjer vi ett litet varningsfinger för Marseille, även fastän formen är svag. Minst 1X.

4. Sociedad – Barcelona, X2

Supercupen även här i Spanien där fyra lag gör upp om titeln, just Real Sociedad och Barcelona, och Athletic Bilbao och Real Madrid. Från det första mötet räknar vi med att Barcelona tar sig vidare, Sociedad är ett av La Liga:s formsvagaste lag just nu samtidigt som Barcelona har ryckt upp sig ordentligt. Även Messi är igång. X2 räcker.

5. Brentford – Bristol C, 1

Den här matchen skulle egentligen ha ägt rum den 2 januari men flyttades fram på grund av ett Covid-utbrott i Bristol-truppen. På onsdag görs ett nytt försök, och här räknar vi med att Brentford vinner. De har växlat upp ordentligt under dem senaste veckorna och är i skrivande stund ett av dem bästa lagen i serien. Inte alls samma status på Bristol, som förlorar väldigt många matcher. 1X ska räcka.

6. Oldham – Mansfield, X2

Oldham har förlorat 8 av sina 11 matcher på hemmaplan den här säsongen och dagsformen är även den svag, trots att man haft ett väldigt generöst spelschema – med matcher mot nästjumbon Grimsby och Harrogate. Vi väljer Mansfield sida, men krysset ska med.

7. Livingston – Aberdeen, 1X

Livingston har vunnit sex raka matcher här i ligaspelet och räknar vi istället antal raka segrar totalt, så landar vi in på siffran åtta. Vi har alltså att göra med ett formstarkt gäng här, som trots att man placerar sig efter Aberdeen i tabellen bör ha en god chans att plocka nya poäng. Uppenbarligen. Vi väljer 1X.

8. Feyenoord – Zwolle, 1X

Tabelltrean Feyenoord placerar sig bara två poäng, respektive tre poäng efter PSG och Ajax här i Eredivisie, och jagar dessutom sin tredje raka seger när Zwolle tittar förbi. Vi utgår därför också från ettan i match nummer 8, men adderar till krysset eftersom att Feyenoord spelat oavgjort, i fyra av sju hemmamatcher. Zwolle har samtidigt hela åtta(!) kryss på kontot.

9. Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam, 1X

Fortuna stod fortfarande på noll vinster här i seriespelet 10 omgångar in. Idag, 15 omgångar in står de på 4 segrar, vilket också innebär att de är seriens formstarkaste lag ifall vi endast ser till dem 5 senaste omgångarna. Med den positiva trenden i ryggen tror vi de plockar nya poäng mot ett Sparta som förlorat två av sina tre senaste matcher. 1X!

10. Den Haag – VVV-Venlo, X2

ADO Den Haag är seriens svagaste lag på hemmaplan med blott två poäng på kontot efter sju spelade matcher. En otroligt svag siffra och därför testar vi X2 här – trots det faktum att det bara skiljer två poäng lagen åt i tabellen (VVV-Venlo ligger före).

11. Real Madrid – Athletic Bilbao, 1

Vi räknar med att Real Madrid spänner musklerna efter missräkningen mot Osasuna i helgen, och självklart prioriterar Real alltid titlarna. Därför är vi övertygade om att de går för att vinna Supercupen också – Athletic Bilbao ska man bara besegra i en semifinal. Matchen går av stapeln i Malaga.

12. Arsenal – Crystal Palace, 1

Arsenal jagar sin fjärde raka seger i Premier League och har uppenbarligen ryckt upp sig ordentligt här på slutet. Arteta börjar sakta men säkert få ordning på det här och känslan säger att den positiva trenden fortsätter när ett motstånd av Crystal Palaces kaliber tittar förbi. Dessutom ser skadeläget bättre och bättre ut. Spik!

13. Atalanta – Cagliari, 1X2

Allt talar egentligen för Atalanta städar av Cagliari relativt enkelt här i åttondelsfinalen i Coppa Italia, de är igång igen efter en trög inledning men vi kommer att hålla en extra tumme för att miljöombytet kan komma att boosta Cagliari – som är streckade till 4%. Det måste utnyttjas, ensamma vinnare är målsättningen.

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 100 kr, spela för 200!

Hämta en 100-procentig välkomstbonus hos 888sport.
Skapa ett konto här.

Regler & Villkor gäller.

Europatipset tips:

Speltips: 768 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 18:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming