speltips_skribent

Speltips Wolfsburg – Borussia Dortmund 23/5: De är steget större

Fartfyllt var det när Borussia Dortmund satte fart mot Schalke 04 i förra helgen – ny stark insats är att vänta av Lucien Favres mannar på lördag.

Twitter Facebook

Det var egentligen aldrig något snack om saken när Borussia Dortmund och Schalke 04 drabbade samman för en vecka sedan, Dortmund var steget större vilket siffrorna även bekräftade. 4-0 blev det till slut efter mål av Håland, Hazard och Guerreiro (2) – klasskillnad!

Relevant att lyfta fram i samband med Dortmunds senaste seger är det faktum att lirare som Reus, Witsel och Can inte kom till spel, tre av fyra ordinarie lirare på ett mittfält saknades alltså men trots detta gjorde man historien kort med Schalke, det är jäkligt imponerande och en indikation på att Dortmund menar allvar i år. De kommer att ge Bayern en jäkla match om det där ligaguldet, var så säkra på det.

Fem raka segrar i ligaspelet är ett faktum för Dortmund inför lördagens möte, de har – precis som Bayern – växlat upp ordentligt under våren och de gör otroligt mycket mål, här på bortaplan gör Dortmund, i snitt mer än två mål per spelad – en siffra som givetvis sticker ut och som i sin tur bekräftar kvalitén i offensiven. Den får Wolfsburg onekligen se upp med här.

Vinner – till slut

Det är onekligen på sin plats att lyfta detta Wolfsburg, och credda tränaren Oliver Glasner, österrikaren har gjort ett grymt bra arbete i Wolfsburg så här långt, sjätteplatsen är intakt och laget ser ut att kunna plocka en Europa-plats den här säsongen. Nu har förvisso klubbar som Schalke och Hoffenheim gått svagt, vilket gett utrymme för Wolfsburg men faktum är att det är Glasners debutsäsong, och därför är bedriften fortfarande väldigt stor. Åtminstone i våra ögon.

Det går dock inte att blunda för det faktum att gapet mellan top 5-klubbarna, ner till resterande lag i serien är stort. För det är det. Det skiljer hela 11 poäng mellan tabellfemman Leverkusen och just Wolfsburg på en sjätteplats, och det är en tydlig indikation på att klubbarna i toppen stuckit iväg i år.

Borussia Dortmund, i det slaget de nu är i, tror vi därför ser till att besegra Wolfsburg på lördag, vi räknar inte med en utklassning men efter 90 spelade så lär tabelltvåan ha säkrat ytterligare tre pinnar.

Vårt speltips blir alltså den raka tvåan på 1X2-marknaden här, till godkända 1.78x insatsen hos spelbolaget Betsson. Stort lycka till vid rygg!

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

100% upp till 3000 kr – hos LeoVegas

Sätt in 3000 kr, och få 6000 kr att spela för hos speljätten LeoVegas.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1.78
Bolag: Betsson (1000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming